Οικογένειες από το Βιετνάμ που φοβούνται ότι συγγενείς τους είναι μεταξύ των 39 θυμάτων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό-ψυγείο στο Έσεξ τη νύχτα της Τρίτης, ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο όχημα ήταν μόνο ένα από μία αυτοκινητοπομπή τριών φορτηγών που μετέφεραν λαθραία πάνω από 100 μετανάστες."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Δύο ακόμα φορτηγά φέρονται να μετέφεραν μετανάστες όπως τα 39 θύματα του Έσεξ

26.10.2019
17:44
Κόσμος

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Sky News και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα καθολικό ιερέα στο Βιετνάμ. Ο ιερέας κατάγεται από τη φτωχή περιοχή της ασιατικής χώρας απ’ όπου είχαν ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι τουλάχιστον δύο από τα πιθανά θύματα.

Τα δύο από τα τρία φορτηγά πιστεύεται ότι έφτασαν στον προορισμό τους, ενώ το τρίτο, αυτό που εντοπίστηκε στο Έσεξ, καθυστέρησε στη διαδρομή. Ο προορισμός των δύο άλλων φορτηγών είναι άγνωστος.

 

Σημειώνεται ότι οι μαρτυρίες αυτές δεν έχει σταθεί δυνατό να διασταυρωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Η αστυνομία περιορίστηκε στο να πει ότι γνωρίζει τις αναφορές περί τριών φορτηγών και ότι κρατά ανοιχτές όλες τις γραμμές έρευνας.

Ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης που έχει επιφορτιστεί με το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων είπε ότι και οι 39 σοροί έχουν μεταφερθεί «με αξιοπρέπεια» στο νεκροτομείο, όπου γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου και οι ταυτότητές τους.

Σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι τουλάχιστον κάποια από τα θύματα είναι από το Βιετνάμ, αν και τόνισε πως είναι σε επαφή τόσο με τον Βιετναμέζο πρέσβη στο Λονδίνο όσο και με τη βιετναμέζικη παροικία.

Οι διαχειριστές ιστότοπου που απευθύνεται στη βιετναμέζικη κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναφέρει πως έχουν παραδώσει στην αστυνομία τις φωτογραφίες 20 ανθρώπων που αγνοούνται και που οι συγγενείς τους φοβούνται πως βρίσκονταν στο φορτηγό.

Πέρα από την 26χρονη Φαμ Θι Τρα Μάι, το συγκλονιστικό μήνυμα της οποίας προς τους γονείς της στο οποίο έγραφε ότι πεθαίνει δόθηκε στη δημοσιότητα, τρία ακόμα πιθανά θύματα έχουν κατονομαστεί από τις οικογένειές τους - πρόκειται για τον 20χρονο Νγκιεν Ντιν Λουόνγκ, τη 19χρονη Άννα Μπούι Θι Νουνγκ και τον Νγκιεν Ντιν Του.

Από ΚΥΠΕ