ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ακόμα φορτηγά φέρονται να μετέφεραν μετανάστες όπως τα 39 θύματα του Έσεξ

Δύο ακόμα φορτηγά φέρονται να μετέφεραν μετανάστες όπως τα 39 θύματα του Έσεξ

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Sky News και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα καθολικό ιερέα στο Βιετνάμ. Ο ιερέας κατάγεται από τη φτωχή περιοχή της ασιατικής χώρας απ’ όπου είχαν ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι τουλάχιστον δύο από τα πιθανά θύματα.

Τα δύο από τα τρία φορτηγά πιστεύεται ότι έφτασαν στον προορισμό τους, ενώ το τρίτο, αυτό που εντοπίστηκε στο Έσεξ, καθυστέρησε στη διαδρομή. Ο προορισμός των δύο άλλων φορτηγών είναι άγνωστος.

 

Σημειώνεται ότι οι μαρτυρίες αυτές δεν έχει σταθεί δυνατό να διασταυρωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Η αστυνομία περιορίστηκε στο να πει ότι γνωρίζει τις αναφορές περί τριών φορτηγών και ότι κρατά ανοιχτές όλες τις γραμμές έρευνας.

Ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης που έχει επιφορτιστεί με το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων είπε ότι και οι 39 σοροί έχουν μεταφερθεί «με αξιοπρέπεια» στο νεκροτομείο, όπου γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου και οι ταυτότητές τους.

Σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι τουλάχιστον κάποια από τα θύματα είναι από το Βιετνάμ, αν και τόνισε πως είναι σε επαφή τόσο με τον Βιετναμέζο πρέσβη στο Λονδίνο όσο και με τη βιετναμέζικη παροικία.

Οι διαχειριστές ιστότοπου που απευθύνεται στη βιετναμέζικη κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναφέρει πως έχουν παραδώσει στην αστυνομία τις φωτογραφίες 20 ανθρώπων που αγνοούνται και που οι συγγενείς τους φοβούνται πως βρίσκονταν στο φορτηγό.

Πέρα από την 26χρονη Φαμ Θι Τρα Μάι, το συγκλονιστικό μήνυμα της οποίας προς τους γονείς της στο οποίο έγραφε ότι πεθαίνει δόθηκε στη δημοσιότητα, τρία ακόμα πιθανά θύματα έχουν κατονομαστεί από τις οικογένειές τους - πρόκειται για τον 20χρονο Νγκιεν Ντιν Λουόνγκ, τη 19χρονη Άννα Μπούι Θι Νουνγκ και τον Νγκιεν Ντιν Του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top