ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν «ΞΥΠΝΗΣΕ»… καθάρισε – Πλήρωσε την αστοχία της η Νέα Σαλαμίνα

Όταν «ΞΥΠΝΗΣΕ»… καθάρισε – Πλήρωσε την αστοχία της η Νέα Σαλαμίνα

 Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-0 της Νέας Σαλαμίνας, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής, στο «Αμμόχωστος». Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν… άφαντοι στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν είχε φάσεις και ήταν πολύ κακό, ενώ πριν… ξυπνήσουν μπορούσαν να είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ. Μερκής (66′), Μάτιτς (70′) και Βιντιγκάλ (74′) διαμόρφωαν το τελικό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι… «πλήρωσαν» την αστοχία των ποδοσφαιριστών της και ίσχυσε ξανά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Τόμας Ντολ έκανε το 4 στα 4 έχοντας και τρία παιχνίδια λιγότερα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ένα πολύ κακό Α’ ημίχρονο με τις ομάδες αμφότερες, να μην δημιουργούν την μεγάλη ευκαιρία, εκτός από κάποια σουτ τα οποία δεν είχαν… τύχη.

Αν και στα πρώτα στάδια του ματς οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την κατοχή και έλεγχαν τον ρυθμό, η νέα Σαλαμίνα το ισορρόπησε και έκλεισε καλά τους χώρους.

Εν τέλει, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα 45λεπτο που δεν προσέφερε καμία ποδοσφαιρική συγκίνηση…

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Εντελώς διαφορετικά ξεκίνησε το β’ μέρος, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες και να είναι πιο επιθετικές.

Οι γηπεδούχοι στο 48′ και στο 50′ φάνηκαν απειλητικοί. Στην πρώτη φάση ο Ελουντού έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Μπέλετς να πέφτει και να μαζεύει, ενώ στη δεύτερη, ο Τινστέλ έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε λίγο.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 52′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να βρουν ευκαιρία. Ο Σόουζα έκανε το σουτ στην κίνηση, ωστόσο ο Κίσσας ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 56′ ο Κορέια ήταν ανενόχλητος στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, έκανε το σταμάτημα και το σουτ με την μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς άνηκε στη Νέα Σαλαμίνα και ήρθε στο 60′. Ο Κωστή έκανε το πλασέ, ο Μπέλετς ήταν εξουδετερωμένος, ωστόσο ο Μερκής αποσόβησε σίγουρο γκολ με την απομάκρυνση του προ της γραμμής.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 66′ ίσχυσε ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχαναν ευκαιρίες. Ο Μάτιτς, εκτέλεσε άψογα το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα… συστημένη στον Μερκή ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-0, λίγα λεπτά αργότερα, που έδιωξε σωτήρια.

Στο 70′ ο Σέρβος από δημιουργός έγινε «εκτελεστής» και με ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, πέτυχε το 2-0.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Βιντιγκάλ με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 3-0.

Η ατυχία και η αστοχία των γηπεδούχων δεν σταμάτησε ούτε στο 86′ με το σουτ του Σίμψον να κτυπάει στο δοκάρι.

Έτσι, το 3-0 για τον αποτελεσματικότατο ΑΠΟΕΛ ήταν το τελικό σκορ, με τους γαλαζοκιτρίνους να κάνουν το 4 στα 4 έχοντας και τρία παιχνίδια λιγότερα.

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Τσαμπούρης, Ρομάν, Κωστή, Νουρ (79′ Μαριάνοβιτς), Ελουντού (71′ Σίμψον), Τισντέλ, Κίνγκλεϊ (83′ Μαουρίτσιο)

ΑΠΟΕΛ (Ντολ): Μπέλετς, Βούρος (83′ Σιέλης), Μερκής, Σάβιτς, Σόουζα, Άλεφ (46′ Τάμαρι), Βιντιγκάλ, Μιχαΐλοβιτς, Μάτιτς, Πάβλοβιτς, Χαλένιους (79′ Χάνι)

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής:Τζιωρτζής Ομηρος
4ος Διαιτητής:Αναστάση Αναστάσης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top