ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκό έργο στοχεύει στην ανάδειξη των μεσαιωνικών οχυρώσεων και κάστρων Κύπρου και Ρόδου

Ευρωπαϊκό έργο στοχεύει στην ανάδειξη των μεσαιωνικών οχυρώσεων και κάστρων Κύπρου και Ρόδου

Στην ανάδειξη των μεσαιωνικών οχυρώσεων και κάστρων της Ρόδου και της Κύπρου με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών δράσεων αιχμής αποσκοπεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το ακρωνύμιο DigiArc.

Η καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού μας πλούτου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  το οποίο στηρίζει όλες τις προσπάθειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε η Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Η Υπουργός μιλούσε κατά την έναρξη των εργασιών της τρίτης Τεχνικής Συνάντησης των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδος-Κύπρου: Διάσωση και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτιστικής Κληρονομίας στη Νησιωτική Περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από την Κύπρο το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς/Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Εφορία Δωδεκανήσου.

«Είναι απολύτως αναγκαίο όπως, όλοι οι φορείς που έχουμε ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας την αρχαιολογία, να συνεργαστούμε στενά ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον της κληρονομιάς, σε ένα τοπίο που οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, αλλάζει διαρκώς, με πρωτόγνωρα γρήγορους ρυθμούς» είπε η κ. Αναστασιάδου.
 
Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για να μοιραζόμαστε τη γνώση, αλλά και το υλικό που έχουμε στη διάθεση μας, με απώτερο σκοπό το κοινωνικό και πολιτιστικό όφελος.
 
Είπε εξάλλου ότι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στηρίζουν τα μέγιστα, αυτές τις προσπάθειες, καθώς το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε και συμμετέχει ακόμη, σε 14 Ευρωπαϊκά προγράμματα, έξι εκ των οποίων εντάσσονται στα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου IΝΤERREG.
 
Είπε τέλος ότι στο πλαίσιο της Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου IΝΤERREG ΙΙΙ-Α 2007-2009 το Τμήμα Αρχαιοτήτων συμμετείχε σε τρία έργα ενώ με τα νέα προγράμματα INTERREG V-A: Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 συμμετέχει με τρία ακόμα έργα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top