ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξώσεις στους κακοπληρωτές ενοικιαστές και οι πολιτικές εξελίξεις στο προσκήνιο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξώσεις στους κακοπληρωτές ενοικιαστές και οι πολιτικές εξελίξεις στο προσκήνιο

Η τροποποίηση του νόμου για το ενοικιοστάσιο ώστε να επιτυγχάνονται οι εξώσεις για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές, το παρασκήνιο γύρω από την εισαγωγή φυσικού αερίου, τα δύο πολυσέλιδα έγγραφα που έστειλαν Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που έχουν σημείο αναφοράς τα ενεργειακά, και οι πολιτογραφήσεις, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος την Πέμπτη (31/10).

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «ΣΤΟΠ στους κακοπληρωτές ενοικιαστές» γράφει ότι ένα νομοσχέδιο που θα ανακουφίσει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή στις 22 Νοεμβρίου. Με αυτό τροποποιείται ο νόμος για το ενοικιοστάσιο έτσι ώστε να επιτυγχάνονται εύκολα οι εξώσεις κακοπληρωτών ενοικιαστών. Αλλού γράφει ότι το 90% των μετακινήσεων γίνεται με ιδιωτικά οχήματα, κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή αποφασίζει αύριο για το ναι ή το όχι στην τροποποίηση του συντάγματος ώστε να σπάσει το απόρρητο της ιδιωτικής επικοινωνίας και να επιτρέπεται η παρακολούθηση συνδιαλέξεων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κίνδυνος επ΄ αόριστον αναβολής για το αέριο» γράφει ότι οργιώδες παρασκήνιο γύρω από την εισαγωγή φυσικού αερίου. Σημειώνει ότι αφόρητες είναι οι πιέσεις από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων και ισχυρούς πολιτικούς κύκλους σε Ελλάδα και Κύπρο, για ακύρωση του διαγωνισμού που κέρδισε η διεθνούς εμβέλειας κρατική εταιρεία China Petroleum Pipeline Engineering με τη συνεργασία της ελληνικής Άκτωρ και της νορβηγικής METRON SA. Αλλού γράφει ότι η αγορά από το ψευδοκράτος της έπαυλης Όραμς, η οποία βρίσκεται σε γη ιδιοκτησίας του Μελέτη Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο, δημιουργεί νέα δεδομένα γύρω από την νομική υπόθεση που αποτέλεσε προηγούμενο για μεταγενέστερες παρόμοιες υποθέσεις ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την αποκέντρωση εξουσιών, την πρόταση Αναστασιάδη για το φυσικό αέριο αλλά και την αποφασιστικότητα για επάνοδο στο τραπέζι των συνομιλιών προτάσσει η Λευκωσία μεταξύ άλλων, στο έγγραφο υπόμνημα το οποίο απέστειλε στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έγγραφα με μπόλικο αέριο» γράφει ότι τα ενεργειακά αποτελούν σημείο αναφοράς και στα δύο πολυσέλιδα έγγραφα που έστειλαν Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν χθες στο «Συναπάντημα Προσφύγων» στο Δασάκι Άχνας όπου στήθηκε θεματικό πάρκο με ιστορικά εκθέματα από το 1974. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έτοιμο για να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης είναι το Υπουργείο Υγείας. Η προκήρυξη έχει ήδη ετοιμαστεί και τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται οι τελικές διορθώσεις.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ένοχη σιωπή Ν. Αναστασιάδη για το τζετ» γράφει ότι η σιωπή του Προέδρου και των συνεργατών του αποτελεί "παραδοχή ενοχής για παραβίαση της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας όπως άλλωστε ο ίδιος την είχε καθορίσει στη Χάρτα Δεοντολογίας που έβαλε τους υπουργούς του να υπογράψουν αλλά ο ίδιος δεν τήρησε". Αλλού γράφει ότι σε μια κοινή τεχνική επιτροπή ή κοινές ομάδες εργασίας θα μπορούσε να ξεκινήσει η προσπάθεια ώστε η Κύπρος στην ολότητα της να μπορέσει να μετριάσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να διασφαλίσει ότι οι στόχοι προς αυτή την κατεύθυνση θα τηρούνται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμφώνησαν αρχηγοί ή εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων που συζήτησαν χθες στο Λήδρα Πάλας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρά προβλήματα ανεπαρκούς στελέχωσης κατήγγειλαν χθες οι φαρμακοποιοί στα κρατικά φαρμακεία.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου των Αρμενίων στην Βουλή Βατκές Μαχντεσιάν ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα που η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία από το 1915 μέχρι το 1923. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία έχει υπό την κράτηση της εννέα μαθητές ενώ αναζητά άλλους δύο για ληστεία διανομέα φαγητού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γύρω στις 8,500 οικιακοί βοηθοί έχουν αναφερθεί ως ελλείπουσες από τους εργοδότες τους, όπως ακούστηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top