ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΕ: Tα ποσοστά απασχόλησης ανδρών & γυναικών ηλικίας 55 - 64 ετών ήταν υψηλότερα από το γενικό πληθυσμό το 2018

ΕΕ: Tα ποσοστά απασχόλησης ανδρών & γυναικών ηλικίας 55 - 64 ετών ήταν υψηλότερα από το γενικό πληθυσμό το 2018

Το 2018, τα ποσοστά απασχόλησης ανδρών και γυναικών ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν υψηλότερα (65% στους άνδρες και 52% στις γυναίκες), από τα μέσα ποσοστά για όλους τους ενήλικες άνδρες και γυναίκες (60% και 48%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

 

Στην Κύπρο το ίδιο ποσοστό είναι 61% και στην Ελλάδα το 49%

Σύμφωνα με την Eurostat, ο ρυθμός αύξησης των ποσοστών απασχόλησης για άτομα ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν μεταξύ του 2003 και του 2018 ήταν εντυπωσιακός (με ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση).

Αυτό ήταν ιδιαίτερα καταφανές σε σχέση με το αυξανόμενο ποσοστό γυναικών στην εργασία, αναφέρει η Eurostat.

Από το 2003 έως το 2018, τα ποσοστά απασχόλησης αυτής της ηλικιακής ομάδας αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.

Στη Σλοβενία ​​και τη Βουλγαρία, το ποσοστό απασχόλησης ατόμων ηλικίας 55 έως 64 ετών διπλασιάστηκε την περίοδο αυτή και αυξήθηκε με ακόμη ταχύτερο ρυθμό στη Σλοβακία (2,2 φορές υψηλότερο).

Το 2018, τα ποσοστά απασχόλησης μεταξύ ατόμων ηλικίας 55 έως 64 ετών ήταν πάνω από 70% στη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Δανία. Αντίθετα, υπήρχαν επτά κράτη μέλη της ΕΕ - η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο - όπου τα ποσοστά για αυτήν την ηλικιακή ομάδα ήταν μικρότερα από 50%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, oι ηλικιωμένοι που καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους κερδίζουν περισσότερα χρήματα, συγκεντρώνουν πρόσθετα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ενδέχεται να είναι σε θέση να εξοικονομήσουν περισσότερα ή να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Αν και χαμηλό, το συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο του πληθυσμού της ΕΕ-28 ηλικίας 65 έως 74 ετών συνέχισε να εργάζεται. Το 2018, περισσότερα από το ένα τέταρτο (26%) αυτής της ηλικιακής ομάδας στην Εσθονία απασχολούνταν, ενώ ποσοστό άνω του 15% καταγράφηκε στη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τη Λετονία.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top