Σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η  πυρκαγιά εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα ενώ για την κατάσβεση της έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του  Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ,  η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Επίσης τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το 1 αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης αφού λόγω των δυνάμεων που πνέουν στο μέρος, το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE