ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύματα Μητσοτάκη σε Ζάεφ και Ράμα για την ενταξιακή πορεία Β. Μακεδονίας και Αλβανίας

Μηνύματα Μητσοτάκη σε Ζάεφ και Ράμα για την ενταξιακή πορεία Β. Μακεδονίας και Αλβανίας

Έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας εμφανίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις συναντήσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Έντι Ράμα, την Πέμπτη (14/11).

Βασική προϋπόθεση οι δύο χώρες να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα.

«Είμαι και πάλι ξεκάθαρος: Έχουμε χρέος να αμβλύνουμε τις πολλές αρνητικές συνέπειες μιας Συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό με ρεαλισμό και ωριμότητα», είπε απευθυνόμενος στον Ζόραν Ζάεφ, που ήταν παρών στο ακροατήριο στο Thessaloniki Summit, ενώ για την Αλβανία τόνισε ότι «οφείλει να προχωρήσει στην απρόσκοπτη και αντικειμενική απογραφή, σεβόμενη απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να εγγυηθεί στην πράξη τις περιουσίες και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αποφεύγοντας είτε ενέργειες που υπονομεύουν τους κανόνες καλής γειτονίας είτε ρητορισμούς για ανύπαρκτα ζητήματα».

Σημειώνεται, επίσης, ότι χθες παρουσιάστηκε το επίσημο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Μακεδονίας ενώ η ελληνική κυβέρνηση εγκαινιάζει διεθνή καμπάνια για την ενίσχυση του brand της Μακεδονίας ώστε να είναι αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top