ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχής Διάλεξη του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Κ.ΓΕ. Αθανασόπουλου στην Σ.ΕΘ.Α.

Επιτυχής Διάλεξη του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Κ.ΓΕ. Αθανασόπουλου στην Σ.ΕΘ.Α.

Με θέμα «Τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις: λυσιτελείς ρυθμίσεις, αλυσιτελείς πρακτικές. Παρεμπίπτουσα παράμετρος: Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» μίλησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ , (που εδρεύει στην Πάφου),Κωνσταντίνος ΓΕ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ στους συμμετέχοντες Έλληνες, Κύπριους και Αλλοδαπούς, στο ετήσιας διάρκειας Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Σχολής Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος.


Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ανέφερε τις γνωστές τρέχουσες ανά τον κόσμο πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, στρατιωτικές εξελίξεις, στον επ ’αυτών ρόλο των Διεθνών Οργανισμών ( Ο.Η.Ε., Οικονομικών Ενώσεων, ΝΑΤΟ κ.λ.)και Μηχανισμών και υπογράμμισε την θεσμική τους υπόσταση και την επιτυχή ή μη ‘‘εμπλοκή’’ τους σ ’αυτές .


Ιδιαίτερη εκτενής αναφορά έγινε για την Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την συγκρότησή της, την αποστολή της, τις τρεις στρατιωτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,(διαχείριση εξωτερικών κρίσεων, δημιουργία ικανοτήτων για τους Εταίρους οι οποίοι επηρεάζονται από κρίσεις και αστάθεια, προστασία της Ευρώπης ), τις 17 αποδέκτες δράσεις του Προγράμματος PESCO,(Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασίας στον Τομέα της Άμυνας), σε 6 των οποίων μετέχει και η Κύπρος κ. ά.


Κατά τον Ομιλητή οι Διεθνείς Μηχανισμοί δεν συνεισέφεραν σε προσήκον μέτρο την συνδρομή τους στην διαχείριση των τρεχουσών εξελίξεων, είτε λόγω της σύμμετρης ισχύος τους, είτε λόγω εξυπηρέτησης ετερόκλητων πολιτικών επιλογών.


Ως γνωστόν, ο Καθηγητής ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με απόφαση Αρχηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει τιμηθεί από ετών με τον τίτλο του Επίτιμου Διαλέκτου/ Ομότιμου Καθηγητού της Σχολής Εθνικής Αμύνης Ελλάδος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top