ΔΙΕΘΝΗ

Απαραίτητο το ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Ευρώπης, συμφωνούν οι ΥΠΕΞ της συμμαχίας

Απαραίτητο το ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Ευρώπης, συμφωνούν οι ΥΠΕΞ της συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ παραμένει απαραίτητο για την ασφάλεια της Ευρώπης, συμφώνησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

 

«Όλοι συμφωνούμε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει απαραίτητο για την ασφάλειά μας και ότι παρά τις διαφορές μας, είμαστε ισχυρότεροι καθώς αντιμετωπίζουμε το μέλλον μαζί», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Οι Υπουργοί έλαβαν σημαντικές αποφάσεις για τη συνεχή προσαρμογή του ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να αναγνωρίσουν το διάστημα ως νέο επιχειρησιακό τομέα για το ΝΑΤΟ, παράλληλα με τον αέρα, το έδαφος, τη θάλασσα και τον κυβερνοχώρο.  Ο Γενικός Γραμματέας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει όπλα στο διάστημα, και η προσέγγιση της Συμμαχίας στο διάστημα θα παραμείνει πλήρως σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, οι Υπουργοί συμφώνησαν συστάσεις για την εδραίωση του ρόλου του ΝΑΤΟ. «Οι συστάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης και στην κατανόηση των κινδύνων, την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Συμμαχίας και επιτρέπουν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να διαθέτουν τους απαραίτητους ενεργειακούς πόρους ανά πάσα στιγμή», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας.

Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τον ρόλο του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επανεξέτασαν την πρόοδο στην ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε ότι αφορά τις αμυντικές δαπάνες, ο Jens Stoltenberg επεσήμανε ότι «η τάση είναι ανοδική και είναι πρωτοφανής».

Οι Υπουργοί υιοθέτησαν επίσης μια πολιτική που καθορίζει πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top