ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω από την ημερήσια μέση τιμή τα επίπεδα σκόνης σε όλη της χώρα– ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω από την ημερήσια μέση τιμή τα επίπεδα σκόνης σε όλη της χώρα– ΠΙΝΑΚΑΣ

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρούνται την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις μετρήσεις των επίγειων σταθμών του Δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, «επειδή η σκόνη περιέχει μικρού μεγέθους εισπνεύσιμα σωματίδια, που πιθανόν να έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) προτρέπονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο».

Επιπλέον, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί τους εργοδότες να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά), αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους τους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους και προσθέτει ότι "οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους συστήνεται όπως χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας".

Ενημερωτικά, το Τμήμα αναφέρει ότι οι τελευταίες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης σκόνης που μετρήθηκαν στις 10:00 π.μ. στις ακόλουθες περιοχές ήταν:

Λευκωσία:                             100   μg/m3

Λεμεσός:                                  70   μg/m3

Λάρνακα:                               108   μg/m3

Πάφος:                                     47   μg/m3

Παραλίμνι:                               59   μg/m3

Ζύγι:                                         82   μg/m3

Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου:          37   μg/m3

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top