ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Νικολάου: Μετέφερε τα συγχαρητήρια του ΠτΔ προς την ΥΚΑΝ – Μίλησε για «πόλεμο μέχρι εσχάτων κατά των ναρκωτικών»

Ι. Νικολάου: Μετέφερε τα συγχαρητήρια του ΠτΔ προς την ΥΚΑΝ – Μίλησε για «πόλεμο μέχρι εσχάτων κατά των ναρκωτικών»

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) για τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών μετέφερε σήμερα προς την ηγεσία της Αστυνομίας και της ΥΚΑΝ ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας τα γραφεία της ΥΚΑΝ και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Γαβριήλ Γαβριήλ και άλλα στελέχη της.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Ιωνάς Νικολάου έκανε λόγο για «πόλεμο μέχρι εσχάτων κατά των ναρκωτικών», που έχουν κηρύξει Υπουργείο και Αστυνομία.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετέφερε προς το Διοικητή της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις συνεχείς επιτυχίες της ΥΚΑΝ, ειδικότερα για την τελευταία μεγάλη επιτυχία με τον εντοπισμό των 100 κιλών κοκαΐνης, διαβιβάζοντας προς τον κ. Γαβριήλ και σχετική συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Νικολάου έδωσε και τα προσωπικά του συγχαρητήρια προς την ΥΚΑΝ, η οποία, όπως είπε, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μεθοδικά εργάζεται και ποιες είναι οι δυνατότητες της. Σημείωσε μάλιστα ότι η δουλειά την οποία κάνει η ΥΚΑΝ δεν είναι απλά μια δράση κατά της παρανομίας αλλά μια κοινωνική προσφορά η οποία έρχεται να προστατεύσει ειδικότερα τη νεολαία.

Ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση είχε από την πρώτη στιγμή θέσει ως προτεραιότητα τη  συστηματική δράση της Αστυνομίας κατά των ναρκωτικών μαζί με την παραχώρηση ευκαιριών θεραπείας στους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Έχουμε κηρύξει ένα πόλεμο και αυτός είναι πόλεμος μέχρι εσχάτων κατά των ναρκωτικών. Τον οποίο θα δίνουμε καθημερινά μαζί, πολιτική ηγεσία, ηγεσία της Αστυνομίας, ΥΚΑΝ», σημείωσε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε ικανοποίηση καθώς όπως ανέφερε, ο στόχος για διαμόρφωση μιας επιχειρησιακής Αστυνομίας επετεύχθη, υποδεικνύοντας ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύεται μέσα από τη δράση της ΥΚΑΝ, μιας καθόλα επιχειρησιακής υπηρεσίας, τόσο το 2014 όσο και το 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρέθεσε ο Υπουργός, οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει κατασχέσει η Αστυνομία τα έτη 2014 και 2015 έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υποδεικνύοντας πως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και καταστολή της εμπορίας.

Ο κ. Νικολάου είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση πέρα από το στόχο της καταστολής δίνει έμφαση και στην προώθηση δράσεων για θεραπεία του χρήστη, και πως στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο το σχετικό νομοσχέδιο για μεταχείριση των χρηστών ως άτομα που χρειάζονται θεραπεία και που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε παράλληλα πως επιδίωξη θα πρέπει να είναι η αύξηση των διαφωτιστικών εκστρατειών και αυτές να καταστούν πιο στοχευμένες.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, την ηγεσία της Αστυνομίας και της ΥΚΑΝ ότι θα έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Στήριξη, η οποία, όπως είπε, έχει να κάνει πρώτον με την προώθηση της νομοθεσίας για τους υπό κάλυψη αστυνομικούς, «μια αναγκαιότητα που αξιοποιούν όλες οι σύγχρονες αστυνομίες», η οποία θα έχει ως στόχο και την εξασφάλιση των μελών της Αστυνομίας σε σχέση με ενέργειες τους στο πλαίσιο επιχειρήσεων, οι οποίες διώκονται ποινικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top