ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον τοίχο στήνουν οι πολίτες Αβέρωφ Νεοφύτου και Κώστα Κληρίδη

Στον τοίχο στήνουν οι πολίτες Αβέρωφ Νεοφύτου και Κώστα Κληρίδη

Οι Συναγερμικοί γυρνούν την πλάτη στον Πρόεδρό τους. Παρών – Απών ο Γενικός Εισαγγελέας από τα οικονομικά εγκλήματα. – Θυμωμένοι οι πολίτες

Η δημοσκόπηση της Κυριακάτικης Καθημερινής που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, έβγαλε στην επιφάνεια αυτό που λέμε ότι «ο κόσμος το `χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι». Από την μία είναι πια ξεκάθαρη η δυσαρέσκεια που υποβόσκει στην βάση του ΔΗΣΥ για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Από την άλλη η απίστευτη κωλυσιεργία του Γενικού Εισαγγελέα στο καυτό ζήτημα του οικονομικού εγκλήματος.

Η μοναξιά του κ. Νεοφύτου

Στους κόλπους του Δημοκρατικού Συναγερμού επικρατεί έντονος προβληματισμός για τους χειρισμούς του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου σε μια σειρά από θέματα. Η βουτιά σχεδόν 10% στην δημοτικότητά του συμπαρασύρει και το ίδιο το κόμμα το οποίο για πρώτη φορά την τελευταία διετία παρουσιάζει τόσο χαμηλά ποσοστά σε δημοσκόπηση χωρίς αναγωγή. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Νεοφύτου ελέγχεται σε μια σειρά από κινήσεις όπως:

  1. Την μοναχική πορεία του απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση.
  2. Τις παρασκηνιακές κινήσεις του στο ζήτημα της πιθανής αλλαγής προσώπου για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου μετά την εκλογή Χριστοφόρου στην Ευρωβουλή.
  3. Την αδιαφορία που δείχνει απέναντι στα συλλογικά όργανα του κόμματος και ειδικά στο πολιτικό γραφείο.
  4. Το γεγονός ότι ενώ εμφανίζεται ως υποστηρικτής των μειώσεων στους μισθούς των εργαζομένων, ο ίδιος εξακολουθεί να παίρνει διπλό μισθό και από την Βουλή και από το Κόμμα. 
  5. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητάς τόσο για τον μισθό του όσο και για τις σχέσεις του με επιχειρηματίες που βρίσκονται στην μαύρη λίστα των μεγαλύτερων χρεωστών στις τράπεζες.

Ωσεί Παρόν ο Γενικός Εισαγγελέας

Την ίδια ώρα οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα γύρω από τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν γίνει στον τόπο μας.

  • Πιστεύουν ότι θα κουκουλωθούν.
  • Δεν πιστεύουν στην Νομική Υπηρεσία.
  • Η Οικονομία και η Διαφθορά είναι τα δύο πρώτα θέματα που τους απασχολούν.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το κούρεμα καταθέσεων και  ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κληρίδη στην θέση του γενικού Εισαγγελέα και οι υπαίτιοι του οικονομικού κακού κυκλοφορούν ανάμεσά μας ανενόχλητοι.

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. To ΤoThemaOnline είχε άλλωστε αποκαλύψει τον πλάγιο τρόπο με τον οποίο ο κ. Βγενόπουλος και η παρέα του προσπαθούν να γλιτώσουν οποιαδήποτε πιθανότητα έκδοσής τους στην Κύπρο Ο κ. Κληρίδης με τα «ΘΑ» του το μόνο που έχει πετύχει είναι να επιβεβαιώσει αυτό που καταγράφεται στην δημοσκόπηση. Και όλα αυτά την ώρα που ότι και αν έχει ζητήσει ώστε να ολοκληρώσει έρευνες, του έχει δοθεί και με το παραπάνω όμως αποτέλεσμα… ΜΗΔΕΝ!

Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο με τα θέματα τύπου Δρομολαξιάς και ΣΑΠΑ. Όμως ακόμη και αυτά ολοκληρώθηκαν διότι τον κύριο έλεγχο τον είχε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Ο κ. Κληρίδης είναι ένας εξαίρετος Νομικός όμως οι πολίτες θέλουν κάθαρση. Και ναι, οι πολίτες βιάζονται να δουν αποτελέσματα! Δεν γίνεται από πέρσι τον Σεπτέμβριο, να πηγαίνουμε στον Δεκέμβριο και έφτασε η Άνοιξη και όλα τα «πουλάκια» που έπρεπε να βρίσκονται σε κλουβιά, να κελαηδούν ελεύθερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top