ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σιζόπουλος: «Χειρότερη από την λύση δύο κρατών είναι η ΔΔΟ» - VIDEO

 Μ. Σιζόπουλος: «Χειρότερη από την λύση δύο κρατών είναι η ΔΔΟ» - VIDEO

«Χειρότερη από λύση δύο κρατών είναι η ΔΔΟ, η οποία αποτελεί ένωση δύο κρατών», ανάφερε στην συνέντευξη του στο Vouli.Tv, και στην εκπομπή «Εξ Αφορμής» του Χάρη Θεραπή, ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Πέραν του πλαισίου λύσης, στην εκπομπή του κ. Θεραπή, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, συζήτησε θέματα όπως την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, την φημολογία πως η ΕΔΕΚ δέχθηκε πριμοδότηση ψήφων στις Ευρωεκλογές, την επικείμενη πενταμερή διάσκεψη, την Εθνική Πολιτική ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό, όπως επίσης και την ευθύνη που έχουν τα κόμματα αλλά και την απάθεια των πολιτών.

Ο κ. Σιζόπουλος σχετικά με το πλαίσιο λύσης του κυπριακού ανάφερε πως, η ΔΔΟ, αποτελεί χειρότερη λύση από αυτή της διχοτόμησης, διότι στην ουσία αυτή αποτελεί ένωση δύο κρατών.

«Αυτή την στιγμή έχουμε δύο πλεονεκτήματα», επεσήμανε ο κ. Σιζόπουλος.  «Έχουμε κράτος αναγνωρισμένο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πως, όσο η κατοχή δεν νομιμοποιείται, η Τουρκία δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της, όπως τον καθόρισε το 1950, την συνολική ενσωμάτωση της Κύπρου και την δημιουργία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Οι άλλες λύσεις, είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είναι η λύση δύο κρατών, η οποία θα μας δώσει σύνορα με την Τουρκία και τα προβλήματα θα είναι τεράστια όπως στην Ελλάδα και την Συρία.

Χειρότερη όμως από την λύση δύο κρατών είναι η ΔΔΟ, είπε ο κ. Σιζόπουλος, εξηγώντας πως θα πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για συνομοσπονδία. «Τον όρο ομοσπονδία τον χρησιμοποιούν καθαρά για παραπλάνηση», σχολίασε.

«Κανένα ομοσπονδιακό κράτος σε όλο τον κόσμο, δεν έχει τις πρόνοιες» ανάφερε ο κ. Σιζόπουλος, δίνοντας το παράδειγμα της Βοσνίας, στην οποία εφαρμόζεται πανομοιότυπη λύση και «το σύστημα κατέρρευσε», είπε.

«Με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Τουρκία θα ελέγχει την περιοχή και δια μέσου της πολιτικής ισότητας, θα ελέγχει την λειτουργεία του κράτους», σχολίασε ο κ. Σιζόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας πως η ΔΔΟ αποτελεί την «χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης».

«70 και πλέον χρόνια, η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ένα στρατηγικό στόχο για την Κύπρο και το Αιγαίο, και ενώ εμείς βλέπουμε αυτό τον στόχο, ως ελληνισμός δεν καταφέραμε να διαμορφώσουμε μια πολιτική αποτροπής του τουρκικού επεκτατισμού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιζόπουλος.

Μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη του Μαρίνου Σιζόπουλου εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top