ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι νέοι μπορούν να επιφέρουν αλλαγή στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέει ο Επ. Εθελοντισμού

Οι νέοι μπορούν να επιφέρουν αλλαγή στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέει ο Επ. Εθελοντισμού

Την πεποίθηση ότι οι νέοι και οι νέες μπορούν να επιφέρουν αλλαγή στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη σε μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνεται, το θέμα που ο ΟΗΕ επέλεξε για το 2019 είναι «Η Νεολαία Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», θέλοντας να αναδείξει τον ηγετικό ρόλο της νεολαίας σε συλλογικά κινήματα, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για ένα καλύτερο μέλλον. 
 
Πιστεύουμε ακράδαντα, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού, στην αλλαγή που οι νέοι και οι νέες μπορούν να επιφέρουν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
«Στην Κύπρο, η Κοινωνία των Πολιτών και ειδικότερα η νεολαία έχει αποδείξει με τη δράση της ότι μάχεται με σθένος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έμφαση δίνουμε στην ενεργό συμμετοχή της νέας γενιάς στα κοινά, ως σημαντικό εργαλείο ενδυνάμωσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και καταπολέμησης του αποκλεισμού, καθώς και στη συμμετοχή των νέων στη χάραξη πολιτικής του κράτους», προσθέτει.  
 
Με συγκεκριμένες πολιτικές, συνεχίζει ο Επίτροπος, στα σχολεία, πανεπιστήμια, με αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, με καινοτόμες πολιτικές, όπως το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, δημιουργούμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, με το οποίο ενισχύουμε τον ρόλο της νέας γενιάς στα κοινά.  
 
«Λόγω των ακούραστων προσπαθειών των νέων, τα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας τυγχάνουν υπεράσπισης.  Αυτό αποτελεί εχέγγυο για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας και της ασφάλειας», συμπληρώνει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top