ΚΟΣΜΟΣ

Τελική ευθεία για βρετανικές εκλογές με σταθερό προβάδισμα των Τόρις

Τελική ευθεία για βρετανικές εκλογές με σταθερό προβάδισμα των Τόρις

Χωρίς να κλείνει η ψαλίδα, αλλά αντίθετα με μικρή αύξηση του προβαδίσματος των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις, ξεκίνησε η εβδομάδα των εκλογών στη Βρετανία.

Η νέα μέτρηση της εταιρείας Survation φέρνει το κόμμα του Μπόρις Τζονσον στο 45% στην πρόθεση ψήφου, ενισχυμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί έχουν υποχωρήσει από το 33% στο 31%.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα εξασφάλιζε στους Συντηρητικούς αυτοδυναμία στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας για τους Τόρις υπολογίζεται χονδρικά στο 7%.

Δημοσκόπηση τη νύχτα της Κυριακής, από την εταιρεία BMG Research, δείχνει επίσης διευρυμένο το προβάδισμα των Συντηρητικών, από τις έξι στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες, συγκεκριμένα με ποσοστό 41% έναντι 32% των Εργατικών. 

Στην ίδια δημοσκόπηση ο Μπόρις Τζόνσον προηγείται του Τζέρεμι Κόρμπιν στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 39% έναντι 32%.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων των τελευταίων 18 μηνών δίνει στους Συντηρητικούς 42,9% και στους Εργατικούς 33%, διαφορά αυξημένη κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top