ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γ. Ομήρου σ’ όσους απεργάζονται σχέδια για να επιβάλουν λύση άδικη στον Κυπριακό Ελληνισμό

Μήνυμα Γ. Ομήρου σ’ όσους απεργάζονται σχέδια για να επιβάλουν λύση άδικη στον Κυπριακό Ελληνισμό

Το δικό του μήνυμα άφησε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου.

 

Τα αμάχητα τεκμήρια της κατ’ εξακολούθηση διεθνούς παρανομίας της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου αποτελούν,  οι  πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι εγκλωβισμένοι, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του κυπριακού λαού ως αποτέλεσμα της τουρκικής επιδρομής και της συνεχιζόμενης κατοχής, ανέφερε ο Γιαννάκης Λ. Ομήρου τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Μαχητές της Αντίστασης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτερα (9/12) στην Αίθουσα Τελετών του Μετοχίου Κύκκου.

Ο λαός μας, είπε ο κ. Ομήρου,  ενδιαφέρεται για λύση το συντομότερο δυνατό. Λύση λειτουργική και βιώσιμη που να διασφαλίζει, όπως είπε,  τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και την ομαλή και αρμονική συμβίωση όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Λύση χωρίς την καταθλιπτική κηδεμονία της Τουρκίας, λύση δημοκρατική που να στηρίζεται στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Επεσήμανε ακόμη πως σήμερα αυτή την επετειακή ημέρα, δίνουμε το μήνυμα,  προς όσους απεργάζονται σχέδια για να επιβάλουν λύση άδικη και ετεροβαρή στον Κυπριακό Ελληνισμό, να μην έχουν αυταπάτες.  Δεν θα καμφθούμε και δεν θα γονατίσουμε, δεν θα σκύψουμε τον αυχένα και δεν θα κάμψουμε την σπονδυλική μας στήλη υπό το βάρος  του χρόνου και των δυσκολιών, συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως τιμώντας σήμερα την επιστροφή του Προέδρου Μακαρίου στην Κύπρο και εις διάψευσιν των ισχυρισμών ότι πολλές των μετέπειτα και σημερινών υποχωρήσεων, εκπτώσεων και ελλειμματικών χειρισμών οφείλονται στο Μακάριο υπάρχουν αδιάψευστες οι θέσεις του, οι δηλώσεις του, ο βίος και η πολιτεία του. Από ενωρίς αναλύει με πολιτική σοφία τις διεθνείς εξελίξεις και θέτει τα προβλήματα και την προοπτική επίλυσης τους στη βάση αρχών, ενώ θεμελιακή του υποθήκη παραμένει συνέχισε, «ότι δεν θα ξεγράψουμε καμιά γωνιά της κυπριακής γης, ότι κανενός πρόσφυγα δεν θα διαγράψουμε το δικαίωμα επιστροφής». 

Επιπρόσθετα ανέφερε πως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να στραφούμε προς το Μακάριο, για  προβληματισμό, έμπνευση και διάνοιξη προοπτικών. 
 
Η σημερινή κρίσιμη εθνική και πολιτική συγκυρία απαιτεί, όπως είπε,  αξιοποίηση του βασικού διαχρονικού μηνύματος του Μακαρίου που υπήρξε η εμμονή σε στόχους και αρχές με ανάλογη τακτική που ωστόσο δεν αναιρεί τις βασικές εθνικές επιδιώξεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top