ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δημήτρης Κοτσιεκκάς παρουσιάζει το βιβλίο «Από που είσαι» στη Δημοσιογραφική Εστία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Δημήτρης Κοτσιεκκάς παρουσιάζει το βιβλίο «Από που είσαι» στη Δημοσιογραφική Εστία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το βιβλίο του με τίτλο «Από που είσαι», παρουσιάζει την Παρασκευή 13/12, στην Δημοσιογραφική Εστία, στις 19:00, ο συγγραφέας Δημήτρης Κοτσιεκκάς.

Ο συγγραφέας κατάγεται από το Ριζοκάρπασο και ανήκει στην κοινότητα των Ελληνοκυπρίων που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στον τόπο τους μετά τα γεγονότα του 1974. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με παράλληλες σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνής Σχέσεις.

Μετά από την πρώτη επαφή που είχε ως φοιτητής με τις πραγματικότητες του Κυπριακού Προβλήματος, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ταυτίστηκαν με την μελέτη της πορείας των «εγκλωβισμένων» υπό το πρίσμα της θεωρίας της καθημερινής διπλωματίας της μεταβατικής δικαιοσύνης καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ερχόμενος το 2011 στις ελέυθερες περιοχές για σπουδές, ο Δημήτρης ένιωσε τον φόβο του άγνωστου αφού ήρθε αντιμέτωπος με μια διαφορετική πραγματικότητα. Οι σπουδές του, του κέντρισαν το ενδιαφέρον για να εντρυφήσει περισσότερο στο πως οι ομάδες ατόμων, όπως οι εγκλωβισμένοι, οι οποίες ζουν εν μέσω σύγκρουσης, με καθημερινές πρακτικές, προσπαθούν να περάσουν τις θέσεις τους τόσο στην Τ/κ πλευρά, όσο και στην Ε/κ.

Το βιβλίο ασχολείται με την θυματοποίηση των εγκλωβισμένων η οποία προκαλεί την αλλοίωση των αξίων τους εν αντιθέσει με τους πρώτους εγκλωβισμένους.

Το έργο «Από που είσαι» ασχολείται με το θέμα των εγκλωβισμένων, ως κοινωνικό φαινόμενο και κινείται διεπιστημονικά ανάμεσα στην ιστορία και την λογοτεχνία. Βασίζεται στην καθημερινότητα των εγκλωβισμένων του Ριζοκάρπασου και περιστρέφεται γύρω από την ιστορική και λογοτεχνική γραφή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top