ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα ΥΠΕΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερίδα ΥΠΕΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

To Υπουργείο Εσωτερικών διοργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα «Προγραμματίζουμε και Προϋπολογίζουμε Στρατηγικά, Λειτουργούμε πιο Αποτελεσματικά και πιο Αποδοτικά».

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής,  δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθίσταται απαραίτητος και αναγκαίος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και τις μελλοντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ανέφερε επίσης ότι, «για να κάνουμε το όραμα ανάπτυξη και πράξη, πρέπει να προχωρήσουμε με σωστή στοχοθέτηση, πρέπει να λειτουργούμε αποτελεσματικά και αποδοτικά, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και πρέπει να συνεργαστούμε, ενισχύοντας και επεκτείνοντας τις συνεργασίες μας, τόσο εδώ στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».
 
Σε χαιρετισμό του ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα σημείωσε ότι Κρήτη και Κύπρος έχουν ομοιότητες στο διοικητικό σύστημα, στην ιστορία και μορφολογία των νησιών. Τα διδάγματα από τις συνενώσεις των Δήμων στη Κρήτη είναι ότι χρειάζονται μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι που να διασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών και αγαθών με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.
 
Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης είναι αλληλέγγυα στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κύπρου και θα τη βοηθήσει στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Πόρων
 
Σε ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κύπρος Κυπριανού, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της μεταρρύθμισης, οι οποίες γίνονται οι ευκαιρίες για αλλαγές, αλλαγές που θα ενισχύουν τη δυνατότητα και ικανότητα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για καλύτερο στρατηγικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό, για εκσυγχρονισμό και για διεκδίκηση πόρων, τόσο κρατικών όσο και ευρωπαϊκών ώστε να προωθούνται και υλοποιούνται έργα και δράσεις και να ενισχύεται η ανάπτυξη. 
 
Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Παύλος Μπαριτάκης  Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από Δήμους της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανιών, Αμαρίου - Ρεθύμνου, Αρχανών - Αστερουσίων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις προκλήσεις των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα όπως οργάνωση για αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, αναπτυξιακό σχεδιασμό, ανάπτυξης συνεργασιών για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων  μέσα από τις εμπειρίες και καλές Πρακτικές τους.
 
Αύριο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top