ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ Ολυμπιακός! «Κατατρόπωσε» την Δόξα…

ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ Ολυμπιακός! «Κατατρόπωσε» την Δόξα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 6-2 της Δόξας, στο Μακάρειο στον αγώνα που άνοιξε τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Τακτακαλά πάει στους 15 αφήνοντας την ομάδα της Κατωκοπιάς «κολλημένη» στην τελευταία θέση και τους 6 βαθμούς.

Δοκάρι για τις δύο ομάδες με Ίταλο στο 27′ και Παχίπη (76′). Χαραλάμπους (2′), Ζαχαρίου (6′), Σωτηρίου (57′), Παπαφώτης (63′), Αγιτέ ο οποίος έκανε χατ τρικ (65′, 81′, 86′) και Κίκο 88′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Οι μαυροπράσινοι με αυτή τους τη νίκη «έπιασαν» την ΑΕΚ (έχει παιχνίδι λιγότερο) στην 6η θέση. Εξαιρετικό παιχνίδι με ένα σπάνιο Κυπριακό στατιστικό. Δύο πέναλτι για τον Ολυμπιακό στο 80′ και στο 88′.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

«Τρελά» ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς με το… καλησπέρα της αναμέτρησης, πριν καν συμπληρωθούν τα 7 λεπτά είχαμε 2 γκολ!

Μόλις στο 2′ η ομάδα του Έντουαρντ Ερανοσιάν άνοιξε το σκορ. Ο Ασαμόα έκανε το γύρισμα με την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάιζα, και στην επαναφορά να καταλήγει στον Μάρκο Χαραλάμπους, ο οποίος με κοντινό, ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν… κράτησε για πολύ, καθώς η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, είχε άμεση απάντηση. Στο 6′ ο Ντουβεντρού έκανε το παράλληλο γύρισμα, και ο Ζαχαρίου στο 2ο δοκάρι, ανενόχλητος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 15′ ο Ζαχαρίου, βρήκε τον Αγιτέ, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει έξω.

Στο 17′ ο Ίταλο έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ, η οποία κάπου κόντραρε κτύπησε και στο δοκάρι, καταλήγοντας σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 18′, ο Βραζιλιάνος, συνδυάστηκε άψογα με τον Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Μπάιζα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και να στερεί στον Κύπριο το δεύτερο του γκολ.

Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μετά το… καταιγιστικό ξεκίνημα και το 1-1 «έκλεισε» το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 57′ ο Ολυμπιακός, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει προβάδισμα. Ο Κίκο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σωτηρίου με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 για τους μαυροπράσινους.

Κάπου εκεί τα γκολ… έπεφταν βροχή. Ο Παπαφώτης με ένα τρομερό σουτ, έγραψε το 2-2 ισοφαρίζοντας εκ νέου στο 63′, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα με κεφαλιά του Αγιτέ στο 65′.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 71′ ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία. Στην πρώτη φάση, ο  Αγιτέ δεν κατάφερε από πολύ κοντά να σκοράρει με τακουνάκι, καθώς ο Γκρεμσλ απέρκουσε, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Βινίσιους, βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Αυστριακό τερματοφύλακα.

Οι μαυροπράσινοι, στο 76′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Παχίπη να βρίσκει στις συμβολές των δοκών του Γκρεμσλ.

Στο 80′ ο Μουκτάρης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Λεόντιος Τράττος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αγιτέ ένα λεπτό αργότερα, στο 81′ να ευστοχήσει για να κάνει το 4-2.

O Τογκολέζος επιθετικός, πέτυχε το χατ τρικ στο 86′ γράφοντας παράλληλα το 5-2 πριν έρθει ο Κίκο, από την άσπρη βούλα να ευστοχήσει και να γράψει το τελικό 6-2 στο δεύτερο πέναλτι της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή φορά που ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο σερί νίκες, φτάνοντας τους 15 βαθμούς, και πιάνοντας την ΑΕΚ στη βαθμολογία

Δόξα (Ερανοσιάν): Γκρεμσλ, Μουκτάρης, Ντερβίτ, Ίταλο, Παπαφώτης, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Τραϊτσέφσκι (46′ Ζε Βαλέντε), Χαραλάμπους (73′ Μιχαήλ), Μέσκα, Χριστοφή (61′ Μιντίκκης)

Στον πάγκο: Παρασκευά, Φιντέλις, Λουίς Κάρλος

Ολυμπιακός (Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σωτηρίου, Σαμπίνια, Κίκο, Ακόστα (74′ Παχίπης), Βινίσιους, Μπιλάλ (87′ Ροτζέριο), Ντουβεντρού, Ζαχαρίου (84′ Κα), Αγιτέ

Στον πάγκο: Κίρεφ, Σιντιμπέ, Νάνι, Κυριάκου, Βενιζέλος, Ανδρέου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τραϊτσέφκσι, Ασαμόα / Κίκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top