ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καλή προσπάθεια αλλά…

Καλή προσπάθεια αλλά…

 

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε εξ αρχής πως το έργο του στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και πολλούς σταρ (παρά τις απουσίες των Ερτέλ, Πάνγκος, Κλαβέρ). Οι «πράσινοι» του Ρικ Πιτίνο είχαν τεράστια… πληγή στη θέση «5», έχαναν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, ενώ είδαν και τον Μάλκολμ Ντιλέινι να κάνει το κορυφαίο ματς του με τα «μπλαουγκράνα» (17π.) και τον Νίκολα Μίροτιτς να βάζει 23 πόντους. Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έπεσαν «μαχόμενοι» στη Βαρκελώνη, παλεύοντας το ματς μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου. Πλέον η Μπαρτσελόνα έχει ρεκόρ 10-3, ενώ ο Παναθηναϊκός, που συνεχίζει να βρίσκεται στο Top 8, έχει 8-5.

Οι «πράσινοι» είχαν πέντε διψήφιους παίκτες (Φριντέτ, Καλάθης, Τόμας, Ράις, Παπαπέτρου) και ρυθμό στην επίθεσή τους, όμως δεν βρήκαν λύσεις μέσα στη ρακέτα και στο κομμάτι των ριμπάουντ και δεν περιόρισαν το ξέφρενο επιθετικό ταλέντο της «Μπάρτσα». Ο Νικ Καλάθης είχε άλλο ένα εντυπωσιακό double – double με 13 πόντους και 13 ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι (15/12, 19:00) και στη συνέχεια οι «μάχες» της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (17/12) και με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (19/12).

1η περίοδος
Ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα (12-4 στο 3′ και 16-7 στο 4′), με την Μπαρτσελόνα να έχει ρυθμό, 6-0 ριμπάουντ και 8 γρήγορους πόντους του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Ρικ Πιτίνο είδε τους παίκτες του να παίρνουν το 1ο ριμπάουντ στο 07:30 και δοκίμασε τον Τζέικομπ Ουάιλι, αφού ο Μίροτιτς ήταν ασταμάτητος και οι Μήτογλου – Παπαπέτρου είχαν 2φ. από νωρίς. Τα ριμπάουντ στο 10′ ήταν 10-1, αλλά ένα… δώρο τριών βολών του Μάλκολμ Ντιλέινι στον Ταϊρίς Ράις κράτησε το «τριφύλλι» κοντά (28-23 στο 10′).
2η περίοδος
Το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού ήρθε από τα χέρια του Νικ Καλάθη, ο οποίος στο 11′ μετρούσε ήδη διψήφιο αριθμό πόντων (10π.). Τα θετικά νέα για τους «πράσινους» ήταν ότι ακολουθούσαν την «Μπάρτσα» το υψηλό τέμπο της (41-37 στο 15′ και 45-42 στο 17′), παρά την απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ. Όμως, ο συγκλονιστικός Μίροτιτς (17π. στο ημίχρονο) και ένα κακό τρίλεπτο του Μπεν Μπέντιλ διαμόρφωσαν το 55-47 του πρώτου μέρους.
3η περίοδος
Οι άμυνες του αρχηγού του «τριφυλλιού» και οι 13π. του Τζίμερ Φριντέτ στο 24′ δεν επέτρεπαν στους «μπλαουγκράνα» να ξεφύγουν (57-52). Ο Παναθηναϊκός… πληγωνόταν από την «αφλογιστία» του ΝτεΣόν Τόμας πίσω από τα 6,75μ. (0/5 3π.) και τα 12 επ. ριμπ. των Καταλανών, αλλά με ένα 6-0 σερί έδειξε πως έχει παλμό και έφερε το ματς στο καλάθι (60-58 στο 27′). Ο Ντιλέινι με δύο τρίποντα – μαχαιριές κράτησε το προβάδισμα της ομάδας της Βαρκελώνης, όμως το προσωπικό σόου του Φριντέτ (17π., 2ασ. στο 30′) άφηνε τα πάντα ανοιχτά (71-65).
4η περίοδος
Τα τρίποντα των Ντιλέινι – Οριόλα έφεραν ξανά τη διαφορά στους 10π. (79-69 στο 32′). Οι… die hard «πράσινοι», όμως, είχαν και πάλι απαντήσεις με τον Ράις και το πρώτο τρίποντο του Τόμας (81-77 στο 34′). Με την μπάλα να «καίει» η Μπαρτσελόνα βρήκε άλλα δύο τρίποντα (Ντιλέινι, Χάνγκα και 87-79) και άρχισε να εδραιώνει τη διαφορά της (91-81 στο 37′). Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε βρει ρυθμό, έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι στη σεζόν και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ανατρέψει ξανά τα δεδομένα και εν τέλει έπεσε «μαχόμενος» στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (98-86).

 

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top