ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με 'άδεια' από 'κυβέρνηση'

Το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με 'άδεια' από 'κυβέρνηση'

Η "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα ενέκρινε τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο ως βάσης για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στα κατεχόμενα αναφέρεται πως υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο λήφθηκε αυτή η απόφαση "για προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων" του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, με απαίτηση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί.

Στο μεταξύ, ο "υπουργός έργων και μεταφορών", Τόλγκα Ατακάν, δήλωσε στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον "προϋπολογισμό" του "υπουργείου" ότι η "αρχή πολιτικής αεροπορίας" θα ελέγχει τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε συνεργασία με το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τις μονάδες εναέριου ελέγχου.

Ανέφερε πως η "σύμβαση" για το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου "που βρίσκεται ήδη σε ισχύ προβλέπει την παραχώρηση άδειας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο και στις ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο όταν θέλουν".

Υποστήριξε, επίσης, πως "οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ για μη επανδρωμένα αεροσκάφη επηρέασε τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top