ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ορκισμένοι» για να… «σπάσουν το ρόδι» οι «βυσσινί», πανέτοιμη για ένα ακόμη τρίποντο στα κοκκινοχώρια η ΑΕΛ

«Ορκισμένοι» για να… «σπάσουν το ρόδι» οι «βυσσινί», πανέτοιμη για ένα ακόμη τρίποντο στα κοκκινοχώρια η ΑΕΛ

Μία πολύ σημαντική «μάχη» θα δώσουν το απόγευμα της Κυριακής (15/12, 17:00) στο «Τάσος Μάρκου», Ένωσις Νέων Παραλιμνίου και ΑΕΛ Λεμεσού, οι οποίες θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, σε ένα κομβικό και για τις δύο ομάδες παιχνίδι ενόψει της συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι παραμένουν κολλημένοι στη ζώνη του υποβιβασμού, όντας στην 11η θέση με μόλις 7 βαθμούς και μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ακόμα πολύ δρόμο και να υπάρχουν περιθώρια για ανατροπή του όλου σκηνικού, μιας και δεν υπάρχει αυτόματη διαβάθμιση μετά την ολοκλήρωση του Β΄ γύρου και όλα τα κριθούν στα πλέι-άουτ, όμως θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς άμεσα για να μην ανοίξει και άλλο η «ψαλίδα» από τις προπορευόμενες ομάδες.

Είναι γεγονός ότι οι «βυσσινί» αδικούνται από τη βαθμολογική τους συγκομιδή, αφού βάσει των εμφανίσεων που έκαναν, θα έπρεπε να είχαν περισσότερους πόντους, αλλά με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία και άπαντες έχουν δώσει… «όρκο νίκης» στο ματς με την ΑΕΛ, για να «σπάσουν και το ρόδι» στο σπίτι τους, αφού έβγαλαν έναν ολόκληρο γύρο στο «Τάσος Μάρκου» όπου μέτρησαν μόνο ήττες (έξι σε ισάριθμα ματς!) και θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Γκουστάβο Σιβιέρο έχει «σκανάρει» λεπτομερώς τον αντίπαλο εντοπίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και εξήγησε αναλυτικά στους παίκτες του το πλάνο και την τακτική που θα ακολουθήσουν.

Ο Αργεντινός τεχνικός αντιμετωπίζει τρία σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αφού είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών οι Βαλλιάνος, Μαϊσουράτζε και Κοσμά, όμως  έχει τις λύσεις για να καλύψει τα κενά τους και ευελπιστεί ότι δεν θα κοστίσουν στην ομάδα του οι συγκεκριμένες απουσίες.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αυτό της ΑΕΛ, ο Ντούσαν Κέρκεζ προετοίμασε την ομάδα του για ένα ακόμη σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι, με μικρότερο μεν βαθμό δυσκολίας από αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην πρωτοπόρο Ανόρθωση, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο και ζόρικο, απέναντι σε μία ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς.

Ο Κυπροποιημένος τεχνικός ανέβασε τους ρυθμούς στις προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να διορθώσει τις… ανορθογραφίες που παρουσίασε η ομάδα του κόντρα στην «Κυρία» και να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε όλες τις γραμμές στο ιδιαίτερα απαιτητικό και… «ύπουλο» ματς με την ΕΝΠ, για να μπορέσει να φύγει με ακόμα ένα διπλό από την περιοχή των κοκκινοχωρίων, μετά από αυτό απέναντι στον Εθνικό Αχνας πριν από δύο εβδομάδες.

Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν ούτε αυτή την αγωνιστική από τον προπονητή της ΑΕΛ, όμως έχει… σκληραγωγηθεί στα δύσκολα και δεν ασχολείται με τους απόντες, αλλά με τους παρόντες και στο πως θα καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο το διαθέσιμο έμψυχο υλικό, παρατάσσοντας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που θα ταιριάζει απόλυτα με το σύστημα και την τακτική που θα επιλέξει κόντρα στην ΕΝΠ.

Όλες οι εκτιμήσεις παραπέμπουν σε διαφορετικό πλάνο και φιλοσοφία σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, κάτι που φαντάζει και απόλυτα λογικό, αλλά με… μετρημένες και στοχευμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Θυμίζουμε ότι μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης του Σαββάτου (14/12), ο Κυπροβόσνιος τεχνικός της ΑΕΛ ανακοίνωσε αποστολή με 20 παίκτες.

Τους Βοζίνια, Πρόσεκ, Νιλς Τεϊσέιρα, Χάρη Κυριάκου, Γουίλερ, Αβραάμ, Ράσο, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Γκαστανιάγα, Αντάμοβιτς, Γερολέμου, Αγκάνοβιτς, Αντωνίου, Παντελή, Μαρκόσκι, Κάρλος, Χουράδο, Μαέ.

Εκτός έμειναν οι Γκοντάλ, Γκαζαριάν και Τόρες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top