ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Aνάγκη για κοινή στρατηγική με χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει συνάψει συνεργασίες

Λιλλήκας: Aνάγκη για κοινή στρατηγική με χώρες με τις οποίες η Κύπρος έχει συνάψει συνεργασίες

Την ανάγκη για διαμόρφωση κοινής στρατηγικής με τις χώρες με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σωστά αναπτύξει τριμερείς ή τετραμερείς συνεργασίες  για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
 

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΕΦΑ, στα Κεντρικά Γραφεία της Συμμαχίας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν ως κύριο άξονα τους την εξασφάλιση οφέλους της Τουρκίας, αλλά και ρόλο της Τουρκίας, στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της περιοχής μας και της κυπριακής ΑΟΖ».

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να αφεθεί να παρασυρθεί από τους εκβιασμούς και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας για να αλλάξει, ή πολύ περισσότερο για να παγώσει, το ενεργειακό μας πρόγραμμα», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να μην εστιάζει μόνον στον αγωγό που θα συνδέσει - εκεί που προγραμματίζεται να συνδέσει - τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να κρατήσει στο προσκήνιο και την προοπτική για τη δημιουργία στην Κύπρο ενός μεγάλου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.
 
Πρόσθεσε ότι «το τερματικό υγροποίησης προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη στην κυπριακή οικονομία, πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Πέραν τούτου αναμένουμε, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «ότι οι χώρες με τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σωστά αναπτύξει τριμερείς ή τετραμερείς συνεργασίες θα μπουν πλέον, μετά από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σε μία διαδικασία διαμόρφωσης κοινής στρατηγικής για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων».
 
 «Αλλιώς αυτές οι συνεργασίες κινδυνεύουν να μείνουν άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και σε επίπεδο μόνον διακηρύξεων», κατέληξε. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top