ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με ΔΗΚΟ στο πλαίσιο επαφών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με κόμματα

Συνάντηση με ΔΗΚΟ στο πλαίσιο επαφών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με κόμματα

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, συνεχίζοντας τις επαφές της με πολιτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι την Επιτροπή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Μόρφου,Βίκτωρ Χατηζαβραάμ, ο Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, ο Δήμαρχος Λαπήθου, Νεοπτόλεμος Κότσαπας, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη και η Δήμαρχος Ακανθούς, Ελένη Χατζημιχαήλ.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ιδιαίτερα όσον αφορά τις νέες προσδοκίες σχετικά με την επίλυση του εθνικού ζητήματος και με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές  προκλήσεις σε ξηρά και θάλασσα, μόλις πρόσφατα και με την τοποθέτηση drones σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Συζητήθηκαν επίσης σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της δημιουργίας «Ταμείου Αλληλεγγύης», το οποίο η Επιτροπή προωθεί δυναμικά ως προτεραιότητα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την κατανόησή του για την ανάγκη δημιουργίας του και γενικά τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων σε διάφορους τομείς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top