LIFESTYLE

Η Θάλεια είναι ο άνθρωπος που εκλαμβάνει την κομμωτική ως τέχνη

Η Θάλεια είναι ο άνθρωπος που εκλαμβάνει την κομμωτική ως τέχνη

Η οικογένειά της το «έχει», και μου εξηγεί: «Ορισμένοι ασχολήθηκαν με το διαγωνιστικό κομμάτι, άλλοι με το καλλιτεχνικό στον Σύνδεσμο Κομμωτών, κάποιοι έγιναν εκπαιδευτές, και οι υπόλοιποι που… γλύτωσαν, ασχολήθηκαν ως επί το πλείστον με τις καλές τέχνες.

«Αν δεν ασχολούμουν με την κομμωτική μάλλον θα σχεδίαζα. Μικρή έκανα προσωπογραφία με κάρβουνο. Τα πρώτα μου βήματα στην κομμωτική έγιναν στην πρωτεύουσα, στο κομμωτήριο του μπαμπά, αρχίζοντας με αντρικό κούρεμα, καθώς περίμενα την αδερφή μου να επιστρέψει από τις σπουδές της, για να μπορέσω να φύγω εγώ. Είχα όνειρα, ήθελα να μάθω για την haute couture française. Κατάφερα να παρακολουθήσω μαθήματα στα Jean Marc Joubert στη Γαλλία – απίστευτη εμπειρία. Παρακολουθούσα τους εκπαιδευτές και συναδέλφους μου να κουρεύουν, προσπαθώντας να κερδίσω όσα περισσότερα μπορούσα… Όταν επέστρεφα στο σπίτι το βράδυ, προσπαθούσα να μιμηθώ τον τρόπο που χειρίζονταν τα ψαλίδια οι εκπαιδευτές μου… ευτυχώς δεν είχε κάποιον άλλο τριγύρω!»

Τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί τον δικό της χώρο στην Λεωφ. Κέννεντυ, στο κέντρο της επιχειρηματικής Λευκωσίας, με την επωνυμία Privé Hair Studio.

Γιατί Privé;

«Γιατί είναι γαλλικό! Γιατί μου θυμίζει ότι προσφέρω με αγάπη την τέχνη μου, στον κάθε ένα ξεχωριστά, σεβόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, που η κομμωτική κατέληξε υπηρεσία mass production.»

Ποιο διάσημο άτομο θα ήθελες να επιμεληθείς;

«Φυσικά τη θεά Iris Apfel: η εικόνα της 93χρονης Iris με τα μεγάλα γυαλιά, τα ασημένια μαλλιά και τα statement κοσμήματα απλά με εμπνέει. Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη μόδα αλλά και με τη φιλοσοφία και τη στάση της προς την ζωή. Αυτό αγαπώ! Αγαπώ τον άνθρωπο, τον άνθρωπο που βρίσκει τον τρόπο, μέσα από τη ρουτίνα, την καθημερινότητα, τη βαρεμάρα, να αναγεννιέται, να ανανεώνεται, να ξανασηκώνεται, να προχωρά, να αγαπά, να χαμογελά, να ελπίζει!»

Όση ώρα μιλάμε, το μάτι μου χαζεύει τον χώρο του κομμωτηρίου. Μίνιμαλ διακοσμημένος, μικρός, ζεστός, με γουστόζικες πινελιές.

«Αν δεν σε γεμίζει ο χώρος σου και δεν σε εμπνέει, ακόμα και περισσότερα χρήματα να βγάζεις, δεν είσαι ευτυχισμένος.. Μου αρέσει το προσωπικό, φιλικό περιβάλλον στο κομμωτήριό μου… Θέλω να παραμείνει έτσι, προσφέροντας ό,τι πιο καινοτόμο στον τομέα μου»

Τη Θάλεια μπορείτε να την βρείτε στο Privé Hair Studio, Λεωφ. Κέννεντυ 22Α, Λευκωσία. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22 447 888.

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top