Στην Κύπρο ο Δένδιας, ενημερώνει τον ΥΠΕΞ για επαφές σε Λιβύη και Αίγυπτο

Στην Κύπρο ο Δένδιας, ενημερώνει τον ΥΠΕΞ για επαφές σε Λιβύη και Αίγυπτο

Στην Κύπρο αναμένεται την Κυρι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, για να πληροφορήσει τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τις επαφές που πραγματοποιεί την Κυριακή (22/12), σε Λιβύη και Αίγυπτο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Δένδιας θα κάνει σύντομη στάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τη συνάντησή του με τον κ. Χριστοδουλίδη.
 
Οι επαφές του κ. Δένδια πραγματοποιούνται μια ημέρα μετά την επικύρωση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση της συμφωνίας συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας, που υπέγραψαν τον Νοέμβριο η Άγκυρα και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης. Κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ, στις 27 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, υπογράφηκε επίσης η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE