Η ποδοσφαιρική μαγεία των Χριστουγέννων!

Η ποδοσφαιρική μαγεία των Χριστουγέννων!

Σαν σήμερα στις 25 Δεκεμβρίου του 1937 η πυκνή ομίχλη του Λονδίνου γέννησε μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Χριστούγεννα του 1937 και η ποδοσφαιρική Αγγλία βρίσκεται στα γήπεδα, ένεκα της Boxing Day. Η Τσέλσι φιλοξενεί την Τσάρλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως σιγά – σιγά ένα πυκνό στρώμα ομίχλης αρχίζει να κάνει την ορατότητα όλο και πιο δύσκολη.

Ο τερματοφύλακας της Τσάρλτον Σαμ Μπάρτραμ μόλις και μετά βίας μπορεί να διακρίνει πια κάποιες σκιές. Την συνέχεια της σπαρταριστής ιστορίας του, την διηγείται στην αυτοβιογραφία του που έγινε best seller.

«Σύντομα μετά το πρώτο σφύριγμα, η ομίχλη άρχισε να πυκνώνει γρήγορα και στο τέλος άρχισε να ταξιδεύει προς την εστία που υπερασπιζόμουν. Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, όμως καθώς η ορατότητα άρχισε να γίνεται λίγο πιο καθαρή, έδωσε εντολή να ξεκινήσει και πάλι. Η ομάδα ήταν τότε στα καλύτερα της, όμως άρχισα να διακρίνω όλο και λιγότερες φιγούρες κοντά μου, καθώς βρισκόμασταν συνεχώς στην επίθεση».

Εκτός από τις φιγούρες άρχισαν να γίνονται λιγότεροι όμως και οι θόρυβοι. Ο Μπάρτραμ όμως παρέμεινε στην εστία του, πάντα σε εγρήγορση μη τυχόν και προκύψει κάποια ξαφνική αντεπίθεση που θα τον βρει απροετοίμαστο.

«Μετά από αρκετή ώρα, μία φιγούρα ξεπρόβαλε μπροστά μου, τραβώντας αυτή την λευκή κουρτίνα της ομίχλης. Ήταν ένας αστυνομικός και με άρπαξε μάλλον έκπληκτος.

– Τι στην ευχή κάνεις εσύ εδώ; Το παιχνίδι έχει διακοπεί εδώ και μισή ώρα».

Σάστισα. Έτσι εξηγούνταν η τόση σιωπή…»

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE