ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 2+1 μέτωπα του Τσάβι Ρόκα

Τα 2+1 μέτωπα του Τσάβι Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα επέστρεψε στην Αθήνα και επικεντρώνεται στα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ομάδας ενόψει Γενάρη αλλά και τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν σε λίγους μήνες.

Ο Τσάβι Ρόκα επέστρεψε στην Αθήνα και σηκώνει «μανίκια» προκειμένου να καταπιαστεί με τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Τα θέματα αυτά αφορούν τόσο την ενίσχυση της ομάδας ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν, όσο και τις ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι.

Η αναγκαία ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στο πρώτο μισό της σεζόν χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ του, ενώ και ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, σε συνεντεύξεις του επεσήμανε πως δεν πήρε το καλοκαίρι τις βοήθειες που θα ήθελε από τις μεταγραφές. Έτσι, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Τσάβι Ρόκα καλείται σε συνεργασία με τον Δώνη να βρουν τους ποδοσφαιριστές εκείνους που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στο γκρουπ προκειμένου να πετύχει τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την είσοδο στα πλέι οφ και την καλύτερη δυνατή πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου. Προτεραιότητα στο πράσινο στρατόπεδο αποτελεί η απόκτηση ενός χαφ και ενός εξτρέμ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για επιθετικό. Πάντως, σε ό,τι αφορά τον επιθετικό ο Γιώργος Δώνης είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα πως είναι ικανοποιημένος με το δίδυμο Μακέντα – Περέα.

Ο Γιώργος Δώνης επιθυμεί από το καλοκαίρι την απόκτηση ενός εξτρέμ που θα είναι ιδιαίτερα ικανός στο «ένας εναντίον ενός» και θα προσθέτει ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ αναγκαία κρίνεται και η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή «box to box». Τα οικονομικά περιθώρια θα είναι και πάλι αρκετά στενά και έτσι ο Τσάβι Ρόκα καλείται να κάνει πράξη αυτό που είχε πει τις προάλλες σε συνέντευξή του. Να βρεί… μαργαριτάρια.

Τα μέτωπα των ανανεώσεων

Από εκεί και πέρα, ανοιχτά παραμένουν ουκ ολίγα θέματα ανανεώσεων στον Παναθηναϊκό. Το προσεχές καλοκαίρι λήγουν μεταξύ άλλων τα συμβόλαια των Διούδη, Γιόχανσον και Ινσούα. Πιο δύσκολη είναι σίγουρα η περίπτωση του Αργεντίνου αριστερού μπακ που ναι μεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα και στο τριφύλλι, ωστόσο, υπάρχει ακόμα οικονομική απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τον διεθνή τερματοφύλακα υπάρχουν επαφές και αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί συμφωνία, ενώ ο Σουηδός μπακ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι αν δεν ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα δύο νεαρών ποδοσφαιριστών που το συμβόλαιό τους λήγει το προσεχές καλοκαίρι, του Κώστα Αποστολάκη και του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο πρώτος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το τριφύλλι προκειμένου να ανανεώσει, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να το σκέφτεται ξανά μετά το ρόλο που βρίσκει στα πλάνα του Γιώργου Δώνη και ενώ μέχρι πρότινος το ενδεχόμενο παραμονής τους έμοιαζε να συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες.

Κλείνοντας, στα ανοιχτά μέτωπα του Τσάβι Ρόκα συμπεριλαμβάνονται και οι υποθέσεις των Φάουστο Τιένθα και Γιοάν Μολό που δεν υπολογίζονται από τον Γιώργο Δώνη. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, ωστόσο, δεν κατάφεραν για διαφορετικούς λόγους να πείσουν τον προπονητή τους. Ο Ισπανός δεν έδειξε τα στοιχεία που ο Γιώργος Δώνης περίμενε να δει με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού πίσω και από τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο, ενώ ο Γάλλος με τα συνεχόμενα πειθαρχικά του παραπτώματα δεν πήρε ρυθμό και δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Τούτη την ώρα η υπόθεση αποχώρησης του Φάουστο μοιάζει πιο εύκολη σε σχέση με εκείνη του Μολό μιας και ο πρώτος ήδη φαίνεται να ψάχνεται στη χώρα του προκειμένου να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έχει το νου του στην Κύπρο ο Ρόκα

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top