ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Συντακτών: Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Γενvάρη

Ένωση Συντακτών: Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Γενvάρη

Ο μεταστάς υπήρξε διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής, βαθύς γνώστης των διεργασιών για το Κυπριακό και έγκυρος σχολιαστής των διεθνών εξελίξεων, προστίθεται.

 

Στην ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέρεται ότι ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1946 και άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1968 στα νεανικά του χρόνια, συνεργαζόμενος με διάφορα έντυπα, ελληνόφωνα και αγγλόφωνα. Ύστερα διατέλεσε Ακόλουθος Τύπου στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε ως λειτουργός στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Την περίοδο 1990-2006, μέχρι την αφυπηρέτηση του, εργάστηκε ως συντάκτης στο Τμήμα Ειδήσεων του ΡΙΚ. Υπήρξε συνεργάτης του CNN και για πολλά χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κύπρο.

Ως δημοσιογράφος, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΚ, ο Κώστας Γεννάρης «διακρινόταν για την αναλυτική του δεινότητα, την τεκμηρίωση και τη νηφαλιότητα των επιχειρημάτων του, αλλά και τη διεισδυτική του ματιά πίσω και πέρα από τα πασιφανή γεγονότα της πρώτης γραμμής. Δεκάδες εκτενή τηλεοπτικά ρεπορτάζ του, συναφή ντοκιμαντέρ αλλά και συνεντεύξεις με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα διεθνούς εμβέλειας, θα παραμείνουν ουσιαστική παρακαταθήκη για την ιστορία και τα επιτεύγματα της κυπριακής δημοσιογραφίας».

Όπως αναφέρεται επίσης ο Κώστας Γεννάρης έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1992 και έφερε αριθμό μητρώου 467. «Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε δραστηριότητα στον Κλάδο Βετεράνων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ και ήταν αναπληρωματικό μέλος της αρμόδιας επιτροπής. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά της δημοσιογραφικής οικογένειας ήταν αδιάπτωτο και παρακολουθούσε ανελλιπώς την όλη δραστηριότητα της ΕΣΚ».

Ο εκλιπών καταλείπει σύζυγο και δύο ενήλικα τέκνα. Η κηδεία του θα τελεστεί την προσεχή Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 και η ΕΣΚ, που ανακοινώνει ότι θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι, εκφράζει θερμά συλλυπείται τους οικείους του.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, η ώρα 1400, θα τελεστεί, στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, η κηδεία του δημοσιογράφου Κώστα Γεννάρη, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29/12.

Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια μεταξύ 13.00-14.00.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top