ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Γεννάρης, τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» ο Αναστασιάδης και ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Ο Κώστας Γεννάρης, τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» ο Αναστασιάδης και ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

«Με το κύρος, την εμβρίθεια και την αγάπη του για  τη δημοσιογραφία και τον τόπο, συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου λόγου στην πατρίδα μας» ανάφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την θλίψη του για τον χαμό του Κώστα Γεννάρη.

Του Ανδρέα Πογιατζή.

Ο Κώστας Γεννάρης στο βιβλίο του με όνομα «Εξ Ανατολών, 2000», αποσαφήνισε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες της τουρκικής προπαγάνδας, τα «ματωμένα Χριστούγεννα».

Η ιστορία πίσω από τα «ματωμένα Χριστούγεννα», ξεκινά στις 24 Δεκεμβρίου του 1963, όταν βρέθηκαν στην μπανιέρα του σπιτιού τους, δολοφονημένα παιδάκια Τ/κ και μια γυναίκα να πλέουν στο αίμα. Για αυτό το στυγερό έγκλημα κατηγορήθηκαν οι Ελληνοκύπριοι και συγκεκριμένα η ΕΟΚΑ, ενώ μέχρι και σήμερα, οι Τ/κ διατηρούν το συγκεκριμένο σκηνικό στο «Μουσείο της Βαρβαρότητας» των Ε/κ εναντίον των Τ/κ.

Το 2000, ο φωτογράφος που απαθανάτισε την εικόνα του απεχθούς εγκλήματος, την μπανιέρα με τα δολοφονημένα παιδάκια και την νεκρή γυναίκα, απεκάλυψε στον Κώστα Γεννάρη πως το έγκλημα διέπραξε ο πατέρας της  οικογένειας, Νιχάτ Ιλχάν, ο οποίος ήταν Τούρκος ταγματάρχης της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ.

Μάλιστα, ο φωτογράφος φέρεται να είπε στον Κώστα Γενάρη, πως ο άνθρωπος αυτός φυγαδεύτηκε από τις τουρκικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Η εμπλοκή του Κώστα Γεννάρη με το ζήτημα του Κυπριακού ήταν πολύ στενή. Παρουσίασε πάνω από 100 έρευνες και ντοκιμαντέρ για το Κυπριακό και τις παρενέργειες του, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις από όλες τις προσωπικότητες που είχαν πρωταγωνιστήσει: Ετσεβίτ, Ντενκτάς, Γκιούλ, Ταλάτ, Έρογλου, Παπανδρέου, Ράλλη, Βρετανούς, Αμερικανούς και άλλους.

Ανέλαβε αποστολές, καλύπτοντας συνομιλίες στη Γενεύη, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Γκλιόν, στις Βρυξέλλες, στο Μπούρκενστοκ και βεβαίως στην Κύπρο, Αποστολές κάλυψε στη Βοσνία, στο Λίβανο. Στη Συρία, στο Ισραήλ και Παλαιστίνη και στην Τουρκία.

Επιπλέον, ήταν από τους ανθρώπους που πίστεψαν στον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και τον στήριξαν στις ευρωεκλογές του 2019, αφού το όνομα του βρισκόταν στην δήλωση στήριξης του Τουρκοκύπριου ευρωβουλευτή, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Βασιλείου, τον Τάκη Χατζηδημητρίου αλλά και πολλούς άλλους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top