ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2020 (Γ΄ μέρος): Ο Σωφρόνης στον ΑΠΟΕΛ, το ευρωπαϊκό «ΧΑΡΑΚΙΡΙ» που εξόργισε τον Παπασταύρου, τα… παρατράγουδα της κάρτας φιλάθλου και άλλα!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2020 (Γ΄ μέρος): Ο Σωφρόνης στον ΑΠΟΕΛ, το ευρωπαϊκό «ΧΑΡΑΚΙΡΙ» που εξόργισε τον Παπασταύρου, τα… παρατράγουδα της κάρτας φιλάθλου και άλλα!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κάνει… θραύση ο «Καζαμίας», μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε πρώτοι απ΄ όλους τις… προβλέψεις/προφητείες για το 2020!

Τηρώντας λοιπόν τις παραδόσεις, ρίξαμε κι εμείς μία ματιά στη μαγική μας σφαίρα και καταγράψαμε τα σημαντικότερα γεγονότα απ΄ όσα είδαμε σ΄ αυτήν.

Μάθετε λοιπόν αποκλειστικά από το ThemaSports, τι θα συμβεί – εν συντομία – στο Κυπριακό, αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά…

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ (με κεφαλαία γράμματα), ΟΤΙ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ (κρύο ή όχι, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς διαθέτουμε) χαλαρά και στο πνεύμα των γιορτών και ΔΕΝ έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να ειρωνευτεί, να προσβάλει ή να προκαλέσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2020 (Α΄ μέρος): Η κάνουλα του Παπασταύρου, το #MakisOut, ο «κάκτος» Απόλλωνας και η… ανελέητη «σφαγή» ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2020 (Β΄ μέρος): Το ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, η αποχώρηση Κίρζη, η αγανάκτηση Πουλλαϊδη και η επαφή Παπασταύρου-Ιβάν Σαββίδη

Διαβάστε το Γ΄ μέρος του «Καζαμία» για το έτος 2020:

Ιούλιος 2020

Πραγματοποιήθηκε τελικά η εκλογική συνέλευση της ΚΟΠ, την οποία απαίτησαν από κοινού, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλωνας και ΑΕΛ, και άπαντες τελικά στήριξαν χωρίς πολλά-πολλά τον… Γιώργο Κούμα και το νυν Δ.Σ., το οποίο πήρε ομόφωνα ψήφο εμπιστοσύνης με εξαίρεση τον ΑΠΟΕΛ που ψήφισε… λευκό.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, εμφανώς συγκινημένος από την καθολική στήριξη προς το πρόσωπο του, δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι παρά τις όποιες διαφωνίες και εντάσεις, αναγνωρίζεται το έργο του απ΄ όλους και πρόσθεσε πως θα κάνει τα πάντα για την άνοδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση της Κυπριακής διαιτησίας…

Στην Ανόρθωση, ο κ. Πουλλαϊδης έκανε δεύτερες σκέψεις και παρέμεινε τελικά μεγαλομέτοχος του Αμμοχωστιανού συλλόγου, ενώ στον Απόλλωνα, μετά την αποχώρηση Κίρζη και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την UEFA, παραιτήθηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή και η νέα διοίκηση έδωσε τα χέρια με έναν παλιό γνώριμο στο Κυπριακό κοινό, τον Ρουμάνο προπονητή, Μίχαϊ Στοϊκίτσα.

Στον ΑΠΟΕΛ, το νέο trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον το #Makisforeverapoel, με τον Πρόεδρο των πρωταθλητών να κάνει κίνηση-ματ, προσλαμβάνοντας τον Σωφρόνη Αυγουστή στη θέση του Πάολο Τραμετσάνι που ζήτησε να αποχωρήσει, αφού ήρθε σε συμφωνία με τη Μίλαν.

Στην ΑΕΚ Λάρνακας, ο Άντρος Καραπατάκης ολοκλήρωσε το deal με τον Γιόρντι Κρόιφ που ανέλαβε καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή μετά την αποχώρηση του Άρναλ Λίμπερτ Κόντε που αντικατέστησε τον Μουρίγιο και ο Ολλανδός έδωσε τα χέρια με τον… Τον Κάανεν που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Λαρνακιώτικης ομάδας.

Στην ΑΕΛ, ο Ανδρέας Σοφοκλέους δεν μπορεί να χωνέψει ότι έζησε ανάλογο σκηνικό με τον τελικό της τσάκρας του 2014, όμως πείσμωσε και ανακοίνωσε την παραμονή του στην προεδρία της Λεμεσιανής ομάδας, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να υπογράφει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Στην Ομόνοια, ο Σταύρος Παπασταύρου ετοιμάζει παρασκηνιακά και με κάθε μυστικότητα, κινήσεις που θα… «ταράξουν τα νερά» στο στάτους κβο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αύγουστος 2020

Ο ΑΠΟΕΛ του Σωφρόνη Αυγουστή πλέον, ξεπερνάει εύκολα τα εμπόδια σε Α΄, Β΄ και Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίνεται στα πλέι-οφ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Σέλτικ, την οποία αποκλείει με νίκη 2-0 στο ΓΣΠ και ήττα με 2-1 στη Σκωτία και για μία ακόμη φορά, θα λάβει μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τις Λίβερπουλ, Ίντερ και Σίβασπορ Τουρκίας.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας έκανε την έκπληξη και έφτασε στον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες, ενώ η Ανόρθωση έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ, αλλά στάθηκε άτυχη, αφού κληρώθηκε με την Αταλάντα και αποκλείστηκε.

Η Ομόνοια, στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τον Παπασταύρου να ρίχνει πακτωλό χρημάτων στο μεταγραφικό παζάρι, πέρασε «αέρα» μέχρι τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου αντιμετώπισε την Ντιναμό Μόσχας την οποία και απέκλεισε με δύο… ισοπαλίες, 0-0 στο ΓΣΠ και 1-1 στη Ρωσία, σκοράροντας με τον Ντάρμπισαϊρ στο 90΄+4΄.

Όμως, η ποδοσφαιρική μοίρα της έπαιξε ξανά ένα πολύ άσχημο παιχνίδι κόντρα στη συγκεκριμένη Ρωσική ομάδα μετά τον… «χασάπη» Τούντορ, αφού μία από τις μεταγραφές που έγιναν δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Ντιναμό. Δεν το πήρε κανείς χαμπάρι, ο παίκτης αγωνίστηκε 10 λεπτά στη ρεβάνς και λόγω αυτής της αλλαγής, η Ομόνοια έχασε τον αγώνα και την πρόκριση στα χαρτιά…

Έξαλλος ο Κυπροαμερικανός επιχειρηματίας πήρε «κεφάλια» και από την οργή του δεν γλίτωσαν ούτε οι Λάρκου και Μπεργκ. Όμως η αντίδραση του «πράσινου» λαού ήταν ιδιαίτερα έντονη και πρωτοφανής για τα Κυπριακά δεδομένα, που τον ανάγκασε να αλλάξει άρον-άρον την απόφαση του, αφού έβλεπε εκατοντάδες Ομονοιάτες να πηγαίνουν στο οίκημα της ομάδας σε καθημερινή βάση και να σκίζουν επιδεικτικά τα εισιτήρια διαρκείας τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Την ίδια στιγμή, η Ομόνοια 1948 και η «Θύρα 9» έβγαλαν ανακοίνωση από κοινού, παραθέτοντας για πολλοστή φορά τις απόψεις τους για τα γεγονότα του 2018, για τα περί «ξεπουλήματος», ΛΤΔ κλπ, προκαλώντας την οργή των οπαδών της (κανονικής) Ομόνοιας, που ακόμα δεν είχαν συνέλθει από τον σοκαριστικό αποκλεισμό στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ με… αδιανόητο «χαρακίρι», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ξανά ένας μίνι «εμφύλιος».

Στην Ελλάδα, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ με τις ευλογίες Αυγενάκη αναλαμβάνει δράση…

Σεπτέμβριος 2020

Η Ομόνοια ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα, φιλοδωρώντας με τριαροτεσσάρες τους αντιπάλους της, με την Ανόρθωση να ακολουθεί κατά πόδας.

Ο ΑΠΟΕΛ εμφανώς επηρεασμένος από την κούραση των ευρωπαϊκών του αγώνων, χάνει απρόσμενα βαθμούς και μένει πίσω στη βαθμολογία και τα πρώτα… «σύννεφα» για τον Σωφρόνη Αυγουστή είναι γεγονός, ενώ ο Απόλλωνας του Μίχαϊ Στοϊκίτσα παραπαίει και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τον κόσμο της ομάδας να ζητά απεγνωσμένα από τον Νίκο Κίρζη να επιστρέψει, αλλά εκείνος παρέμενε ανένδοτος.

Η ΑΕΛ η οποία έκανε μόλις… τέσσερις μεταγραφές, παρουσιάζει αξιοπρόσεκτη σταθερότητα και βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ είναι ή του ύψους ή του βάθους, αλλά βρίσκεται στην 5η θέση.

Η διαιτησία μέχρι στιγμής τα πάει σχετικά καλά, χωρίς να έχει αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα, όμως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει…

Για μία ακόμη φορά τέθηκε θέμα στη Βουλή για την κάρτα φιλάθλου, όμως η Κυβέρνηση είναι ανένδοτη ακόμη και για απλές τροποποιήσεις, μετά τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό μεταξύ ΑΕΛ-Απόλλων.

Μάλιστα, πρόθεση της είναι να εφαρμόσει πολύ σκληρά μέτρα, απαιτώντας από τους φιλάθλους να μπαίνουν με ελαφριά παπούτσια στις κερκίδες τον χειμώνα και με παντόφλες το καλοκαίρι (λόγω ζέστης), χωρίς κινητά τηλέφωνα και να παραδίδουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους και του σπιτιού τους σε άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος πριν εισέλθουν στο γήπεδο (για να έρχονται μετά να τους παραλαμβάνουν), αφού όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν «όπλα» στα χέρια τους για την πρόκληση επεισοδίων, σε περίπτωση που τα… εκτοξεύσουν στο γήπεδο.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα απαγόρευσης συναθροίσεων στην κερκίδα, αλλά και όπως οι «πόμπες» και οι γλισταρκές να παραδίδονται πλέον κομμένες στον κόσμο από τους καντινιέρηδες.

Στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός πάει «τρένο» στη Σούπερ Λίγκα και είναι μόνος πρώτος, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει ξανά λόγο για «επιστροφή στην κανονικότητα» και να υπόσχεται (ξανά μετά από καιρό…) 20 σερί πρωταθλήματα, ενώ ο back to back πρωταθλητής ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην… τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο μετά από πέντε αγωνιστικές (!), μετρώντας 11 κόκκινες και 9 πέναλτι εναντίον του, με τον Ιβάν Σαββίδη να απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ενώ ο Γιώργος Σαββίδης συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και με υπερωρίες στο Instagram, με αλλεπάλληλα ποσταρίσματα κατά του «νέου ερυθρόλευκου καθεστώτος» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος Ολυμπιακό δια μέσου του Καραπαπά, τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει το 50-50 και την κανονικότητα που έφερε η πραγματική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ζητούν από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να καταργήσει το VAR, πριν να στείλει τους ίδιους και τους οπαδούς τους στο… τρελάδικο!

To be continued…

Την Πρωτοχρονιά (01/01/2020) θα δημοσιεύσουμε το Δ΄ μέρος (και τελευταίο…) του «Καζαμία 2020»!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top