ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ που μας ΘΥΜΙΖΟΥΝ άλλες εποχές – Μας έχουν… ΛΕΙΨΕΙ από τα κυπριακά γήπεδα

Τα ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ που μας ΘΥΜΙΖΟΥΝ άλλες εποχές – Μας έχουν… ΛΕΙΨΕΙ από τα κυπριακά γήπεδα

Είναι γεγονός πως το πρόσφατο παιχνίδι που είδαμε στο Τσίρειο Στάδιο μεταξύ Απόλλωνα και Ομόνοιας για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας… θύμισε κάτι από ντέρμπι.  Δεν αναφερόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις κερκίδες του γηπέδου της Λεμεσού και εξηγούμαστε…

Το ρολόι μας έδειχνε 18:15 όταν η αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Χένινγκ Μπεργκ έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.  Τότε, άκουγες τους φίλους της Ομόνοιας που ήταν στην ανατολική κερκίδα του Τσιρείου Σταδίου να φωνάζουν το σύνθημα «Ο Ο Ομόνοια… Ο Ο Ομόνοια…».

Δεν σας κρύβω ότι όσοι ήμασταν εκείνη την ώρα στον γύρο χώρο των επισήμων της δυτικής κερκίδας καθώς και στα δημοσιογραφικά θεωρεία… ξαφνιαστήκαμε κάπως, και είπαμε αυτά είναι, πάλι καλά που θα… μυρίσει και λίγο ντέρμπι.  Η κουβέντα μας πήρε στο παρελθόν και τις ατμόσφαιρες που υπήρχαν στις κερκίδες σε τέτοια ντέρμπι.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ντέρμπι, όταν ο Απόλλωνας σκόραρε και πήρε προβάδισμα, τόσο με 1-0, όσο και μετά με 2-0, οι φίλοι της Λεμεσιανής ομάδας είχαν το δικό τους… ξέσπασμα φωνάζοντας συνθήματα, όπως το «Θρύλε ολέ ολέ… θρύλε ολέ ολέ…» και άλλα.

Ατμόσφαιρα από «πράσινη» και «μπλε» κερκίδα για κάποια λεπτά που μας θύμισε άλλες εποχές, κακά τα ψέματα.

Παρόμοιο σκηνικό είχαμε και σε άλλο πρόσφατο ντέρμπι στο Τσίρειο Στάδιο, μεταξύ ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, ενώ βλέπουμε ότι υπάρχουν και σε άλλα ντέρμπι σε άλλα γήπεδα, είτε από φίλους της Ανόρθωσης, είτε της ΑΕΚ ακόμη, είτε της Νέας Σαλαμίνας και όχι μόνο.

Δεν αναφερόμαστε μόνο για ντέρμπι, λοιπόν, Απόλλων – Ομόνοια, αλλά και για άλλα, που κάποια… ξεσπάσματα των φιλάθλων, μας θυμίζουν, είτε πρώτες χρονιές έλευσης του 21ου αιώνα, είτε δεκαετιών ’90 και ’80, που βίωσε ο γραφών.

Το γιατί δεν βιώνουμε σήμερα αυτές τις ατμόσφαιρες καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, οι λόγοι είναι πάρα πολλοί.  Κάρτα φιλάθλου, βία, προκατάληψη, διαιτησία, ξενομανία, παρασκήνιο, όσα ακούγονται και όσα γίνονται γύρω από τον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν… ξενερώσει αρκετό κόσμο και απομακρύνθηκε από τις κερκίδες.

Αυτό που ζήσαμε σε πρόσφατα ντέρμπι, δη κυρίως αυτό του Απόλλωνα με της Ομόνοιας, το έχουμε πεθυμήσει και με το παραπάνω.  Είναι ένα… δείγμα, βέβαια, όχι όπως ήταν τα ντέρμπι στο παρελθόν που από τον παλμό, την ιαχή των φιλάθλων, «κουνιόντουσαν» οι κερκίδες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top