ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

Σύγχυση επικρατεί και φέτος με την πώληση ειδών πυροτεχνίας (βεγγαλικά) σε περίπτερα και καταστήματα ενόψει Πάσχα. 

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Νέου Συνδέσμου Περιπτεριούχων Σπύρος Ξυναρής, ανέφερε ότι τα βεγγαλικά που διατίθενται στα περίπτερα είναι αδειοδοτημένα και άρα νόμιμα να πωληθούν.

«Πωλούμε μόνο αυτά που είναι αδειοδοτημένα, δεν μπορούμε να πωλούμε οτιδήποτε δεν είναι αδειοδοτημένο, χωρίς να ωστόσο να αποκλείω ότι κάποιοι μπορεί να πωλούν παράνομα», επεσήμανε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξυναρής, την αδειοδοτηση την λαμβάνουν οι προμηθευτές από το Τμήμα Μεταλλείων.

«Ουσιαστικά δεν είμαστε εμείς που παίρνουμε  την άδεια αλλά οι εισαγωγείς από το Τμήμα Μεταλλίων του Υπουργείου Γεωργίας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι ηλικίες», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σε ποιες ηλικίες μπορούν να πωλούνται τα βεγγαλικά, ο κ. Ξυναρής ανέφερε ότι σε κάθε βεγγαλικό αναγράφεται η ηλικία αυτού που θα το αγοράσει.

«Δεν πωλούνται σε ανήλικους, εξαρτάται όμως με την ηλικία που αναγράφεται πάνω στο βεγγαλικά. Κανονικά αναγράφεται στο κάθε βεγγαλικό η ηλικία που δικαιούσαι να το πωλήσεις. Συνήθως η ηλικία που δικαιούται να αγοράσει κάποιος είναι 16 χρονών και άνω. Από την στιγμή που το αρμόδιο τμήμα της Κυβέρνησης δίνει άδειες να πωληθούν τα βεγγαλικά, εμείς πωλούμε ότι είναι αδειοδοτημένο», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ξυναρής ανέφερε ότι φέτος η Αστυνομία κυκλοφόρησε φυλλάδια αναφορικά με τα επιτρεπόμενα βεγγαλικά όπου μπορούν να πωληθούν.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι πως πολλές φορές δεν διακρίνονται ευκολά τα όσα αναγράφονται στην ταμπέλα του βεγγαλικού.

«Στα πλείστα είναι ευδιάκριτα και μπορεί να τα διαβάσει κάποιος, υπάρχουν όμως και κάποια που δεν είναι καθόλου ευδιάκριτα, με πολύ μικρή γραμματοσειρά που δεν μπορείς να την διαβάσεις. Υπήρχε μια νομοθεσία που καθορίζει συγκεκριμένο μέγεθος γραμματοσειράς που θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε στα ελληνικά», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εξετάζεται σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ένσταση Γ.Ελεγκτή στο αίτημα παύσης του

Απ’ όλα τα… ναρκωτικά είχε ο μπαξές – Χειροπέδες σε 31χρονο – Τι εντόπισαν σε όχημα και οικία

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Επ.Εργασίας: Όσα συζητήθηκαν για την στήριξη της Τρίτης Ηλικίας - Τα σχέδια, τα επιδόματα και το Κόκκινο Κουμπί

Γιώργος Μαζωνάκης: Δικαστική διαμάχη με στενό του συγγενή για την περιουσία τουΣτην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, ο προεκλογικός αγώνας φουντώνει ακόμα περισσότερο, με τα κόμματα να καταβάλλουν προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top