Τμήμα Μετεωρολογίας: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες – Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Τμήμα Μετεωρολογίας: Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες – Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Χαμηλό βαρομετρικό στα νότια της Κύπρου κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Η αιωρούμενη σκόνη στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας υποχωρεί μέχρι την Παρασκευή (17/01)


Το βράδυ της Πέμπτης (16/01), ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός. Τις αυγινές ώρες τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα, κυρίως στα νότια παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το πρωί της Παρασκευής (17/01), ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αλλά προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος αργά το απόγευμα με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα προσήνεμα και μετά το μεσημέρι μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Το βράδυ της Παρασκευής (17/01), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα (18, 19, 20/01), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE