ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη αγωγή εναντίον Λαϊκής, Κ.Τ.Κ και Δημοκρατίας για κούρεμα -Δούλευε όλη του τη ζωή και έχασε εκατοντάδες χιλιάδες

ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη αγωγή εναντίον Λαϊκής, Κ.Τ.Κ και Δημοκρατίας για κούρεμα -Δούλευε όλη του τη ζωή και έχασε εκατοντάδες χιλιάδες

Πρώτη αγωγή παγκυπρίως για το κούρεμα των καταθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδίκαση της πρώτης αστικής αγωγής που έχει καταχωρηθεί και η οποία αφορά το κούρεμα των καταθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας, που συνέβη τον Μάρτιο του 2013, συνεχίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ενώπιον της προέδρου Τ. Καρακάννα εκδικάζεται η αγωγή που καταχώρησε (2014) 75χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος είχε μεταναστεύσει πριν από πολλά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση στο Λονδίνο.

Αρχές της δεκαετίας του 2010 επέστρεψε στην Κύπρο, καταθέτοντας τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής σε λογαριασμό του στη Λαϊκή Τράπεζα. Η αγωγή, η εκδίκαση της οποίας ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, στρέφεται εναντίον της Λαϊκής, της Κεντρικής Τράπεζας κι εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το κουρεμένο ποσό πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ! Κατά τη διαδικασία της Πέμπτης (16/01) κατέθεσε στο δικαστήριο ο οικονομολόγος – εμπειρογνώμονας Κωνσταντίνος Κυαμίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους κατάρρευσης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου εκείνη την περίοδο, ενώ μίλησε για αμέλεια τόσο της Λαϊκής, όσο και της Κεντρικής Τράπεζας καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων.

Ο οικονομολόγος Κυαμίδης είναι ο δεύτερος μάρτυρας που καταθέτει στη δίκη. Η μαρτυρία του θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου. Κατά την πρώτη δικάσιμο είχε μαρτυρήσει ο ενάγοντας.

Πρόκειται για την πρώτη αστική αγωγή που εκδικάζεται σε κυπριακό δικαστήριο από το 2013, η οποία σχετίζεται με το κούρεμα των καταθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας.

Τον ενάγοντα εκπροσωπούν στο δικαστήριο τα δικηγορικά γραφεία Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ στη Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η υπόθεση αυτή, η οποία είναι η πρώτη του είδους της που βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο ανάμεσα σε νομικούς κύκλους, αλλά γενικότερα στον απλό κόσμο και ειδικότερα ανάμεσα στους κουρεμένους καταθέτες, για το ποια θα είναι η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top