ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συνέντευξη Χαραλαμπίδου για διαφθορά: «Τους έχει χαλάσει τη συνταγή πολλές φορές»

Συνέντευξη Χαραλαμπίδου για διαφθορά: «Τους έχει χαλάσει τη συνταγή πολλές φορές»

 «Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενοχλεί! Πάσχει από άγνοια κινδύνου, αυτό μου το είπαν και εμένα κάποτε» ανάφερε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (Μιχάλης Χατζηστυλιανού), η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Ερωτηθείσα, αν συμφωνεί με την άποψη, πως μετά την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο Γενικός Εκλεκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θα αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να ενταθεί ο πόλεμος που δέχεται το οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο, η κα. Χαραλαμπίδου, απάντησε αρχικά πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης «δεν φοβάται να συγκρουστεί».

«Είναι ανθεκτικός στις πιέσεις και στις επιθέσεις. Σαφώς και έχω διαφωνήσει μαζί του και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις σε διαφορετικά θέματα. Αλλά όταν πνίγεσαι στην διαφθορά και εμείς σαν κράτος βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ένας «Οδυσσέας» είναι απαραίτητος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι «persona non grada». Τους έχει χαλάσει την συνταγή πολλές φορές. Ο ίδιος ο Πρόεδρος είπε για τον Οδυσσέα, πως υποσκάπτει την σοβαρότητα του θεσμού που υπηρετεί. Υπουργοί που κόστισαν εκατομμύρια με τους χειρισμούς τους στο Δημόσιο, τα έχουν βάλει μαζί του, σύσσωμο το Υπουργικό και άντεξε.

Οι γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα απέτρεψαν αυθαιρεσίες και σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, δίνοντας στήριξη και δικαιώνοντας την εκλεκτική υπηρεσία. Οι εκθέσεις του Γενικού Εισαγγελέα λοιπόν, δεν θα έχουν αντίκρισμα αν προτεραιότητά του επόμενου Γενικού Εισαγγελέα, δεν είναι να υπηρετήσει το Δημόσιο συμφέρον» ανάφερε κλείνοντας την τοποθέτηση της για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Στην συνέντευξη της η κα. Χαραλαμπίδου, αναφέρθηκε στα θέματα διαφθοράς και το γεγονός πως η ενασχόληση της με τα θέματα αυτά, έβαλε αυτήν και την οικογένεια της στο στόχαστρο.  

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, σχολίασε επίσης, το γεγονός πως δέχτηκε απειλές κατά τις οικογένειας της,  σε σημείο όπου ο σύζυγος της την ρώτησε, «Είσαι βέβαιη αν αξίζει τον κόπο;». Δήλωσε πως, έχει κάνει τις επιλογές της και πως δεν την ενδιαφέρει να γίνεται αρεστή αλλά να μην την βασανίζει η συνείδηση της.

Ανάφερε επίσης πως «τα παιδία μου πλήρωσαν αυτό το τίμημα για τις δικές μου επιλογές αλλά θέλω να πιστεύω πως τις επιλογές της μάνας τους θα τις έκαναν και οι ίδιοι».

Η κα. Χαραλαμπίδου, αναφέρθηκε επίσης στο επικείμενο διεθνές συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) κατά της διαφθοράς που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Κύπρο. Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου ως Ειδική Αντιπρόσωπος, σε συνεργασία με την Κυπριακή Βουλή.

Επεσήμανε επίσης, πως έπειτα από δική της εισήγηση, ψηλά στην ατζέντα του συνεδρίου θα βρίσκονται τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top