ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Καινούργιους όρους για νέα μελέτη, που να λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες τόσο της ΑΗΚ όσο και των συντεχνιών εντός του επόμενου 15μέρου, αλλά και για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους συμβούλους στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ, προνοεί συμφωνία που επετεύχθη χθες τα μεσάνυχτα σε διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, της ΑΗΚ και των συντεχνιών, με τη συμβολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Επίσης, η συμφωνία διαλαμβάνει ότι αν είναι νομικά εφικτό η διαδικασία να υπαχθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχύει τώρα. Παράλληλα, όσο ισχύει η συμφωνία δεν θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής από τον κ. Ζαχαρίου, ο οποίος μίλησε για έντονες διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες αλλά και ένα έντονο χθεσινό διάλογο που είχε φτάσει κοντά στον πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν θέλουμε το καλό του τόπου θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις, είπε.

«Το κείμενο αποτυπώνει ορθά εκείνα που είχαμε πει όλες αυτές τις ημέρες. Όλες αυτές τις ημέρες είχαμε μια άψογη συζήτηση με τις συντεχνίες έστω και αν διαφωνούσαμε και σίγουρα προχωρώντας στη διαδικασία έχω πει ότι θα είμαστε απόλυτα διαφανείς και ανοικτό βιβλίο», είπε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής.

Τόσο η ΑΗΚ, η ΡΑΕΚ όσο και οι συντεχνίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top