Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Καινούργιους όρους για νέα μελέτη, που να λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες τόσο της ΑΗΚ όσο και των συντεχνιών εντός του επόμενου 15μέρου, αλλά και για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους συμβούλους στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ, προνοεί συμφωνία που επετεύχθη χθες τα μεσάνυχτα σε διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, της ΑΗΚ και των συντεχνιών, με τη συμβολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Επίσης, η συμφωνία διαλαμβάνει ότι αν είναι νομικά εφικτό η διαδικασία να υπαχθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχύει τώρα. Παράλληλα, όσο ισχύει η συμφωνία δεν θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής από τον κ. Ζαχαρίου, ο οποίος μίλησε για έντονες διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες αλλά και ένα έντονο χθεσινό διάλογο που είχε φτάσει κοντά στον πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν θέλουμε το καλό του τόπου θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις, είπε.

«Το κείμενο αποτυπώνει ορθά εκείνα που είχαμε πει όλες αυτές τις ημέρες. Όλες αυτές τις ημέρες είχαμε μια άψογη συζήτηση με τις συντεχνίες έστω και αν διαφωνούσαμε και σίγουρα προχωρώντας στη διαδικασία έχω πει ότι θα είμαστε απόλυτα διαφανείς και ανοικτό βιβλίο», είπε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής.

Τόσο η ΑΗΚ, η ΡΑΕΚ όσο και οι συντεχνίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE