ΠΑΡΑ-THEMA

Βαρείς χαρακτηρισμοί από Έλληνα βουλευτή κι αρχηγό κόμματος για δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού προ διετίας - VIDEO

Βαρείς χαρακτηρισμοί από Έλληνα βουλευτή κι αρχηγό κόμματος για δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού προ διετίας - VIDEO

Βαρείς χαρακτηρισμούς επιστράτευσε ο Ελλαδίτης Βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις που έκανε προ διετίας ο Άντρος Κυπριανού.

Σε διαδικτυακή του εκπομπή την περασμένη Τρίτη (21/01) κι αναφερόμενος σε εθνικά ζητήματα, επανέφερε τοποθετήσεις που είχε κάνει το 2017 ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. «Δεν μπορεί να βγαίνει αρχηγός κυπριακού κόμματος και να λέει ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική» είπε, προθέτοντας: «Όχι, είναι τουρκική ρε μεγάλε!». Στη συνέχεια έδωσε πάσα για το προ διετίας VIDEO.

Ο Βελόπουλος (είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής τον Μάιο και παραχώρησε τη θέση του για να διεκδικήσει έδρα -που εν τέλει κέρδισε- στο ελληνικό κοινοβούλιο) είπε αναφερόμενος στον κ. Κυπριανού ότι «αυτό τον τύπο, δεν τον ξέρω προσωπικά και δεν με ενδιαφέρει καν η ύπαρξή του». Και πρόσθεσε: «…αλλά τέτοιες απόψεις υπάρχουν και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τέτοιοι τύποι, κανονικά αν υπήρχε Ελλάδα, πραγματική χώρα που αγαπάει την ιστορία, τον πολιτισμό, το έθνος, την ενότητα, θα έπρεπε να έχουν τιμωρηθεί για εσχάτη προδοσία».

Ακολούθως έστρεψε τα πυρά του και κατά της Νέας Δημοκρατίας: «Ακούω Νεοδημοκράτες βουλευτές, να λένε ‘η Κύπρος είναι άλλο κράτος’. Τι λέτε ρε παιδιά; Σοβαρά μιλάτε; Λένε η Κύπρος είναι μακριά, δεν είναι ελληνική… Τι είναι αυτά ρε ΄σεις;».

 

Ο κ. Κυπριανού μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ στις 19 Ιανουαρίου του 2017 είχε αναφέρει πως «η Κύπρος δεν είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι», στο πλαίσιο της γραμμής του κόμματος σε σχέση με το Κυπριακό. Παρουσιάζουμε το επίμαχο απόσπασμα: «Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε, όμως, ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους».

Βέβαια, τρεις μήνες μετά ο κ. Κυπριανού είχε ξεκαθαρίσει τότε τι εννοούσε με την τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας τον Απρίλιο του 2017 στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Extra, με αφορμή επικριτικό σχόλιο σε βάρος του, είχε δηλώσει περήφανος για την ελληνική του καταγωγή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού είχε απαντήσει ως εξής στην ερώτηση που είχε τεθεί από τηλεθεατή: «Πολλή η φαντασία του ασθενούς… Του τηλεθεατή, συγγνώμη! Είπα ότι είμαι Έλληνας στην καταγωγή και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Τώρα σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ζουν εδώ και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και είναι παιδιά της ίδιας μάνας γης και θέλω να το επαναλάβω για ακόμη μια φορά».


Θεώρησαν ότι προ διετίας δηλώσεις έγιναν πρόσφατα
Πάντως, κάποια Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα (τουλάχιστον τρεις ιστοσελίδες) θεώρησαν –λανθασμένα- ότι οι δηλώσεις έγιναν τον Ιανουάριο του 2020. Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που τις συνδέει μάλιστα με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Κυπριανού στο CNN Turk.

Στο CNN Turk
Ο κ. Κυπριανού σε τοποθετήσεις του, που δημοσιεύτηκαν και στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού στις 16 Ιανουαρίου (2020), αναφέρθηκε στο Φυσικό Αέριο, διατυπώνοντας τη θέση ότι ο αγωγός προς Τουρκία είναι πιο φθηνή λύση και θα υλοποιηθεί νοουμένου ότι θα επιλυθεί το Κυπριακό.

Είχε πει επ’ ακριβώς: «Όπως είπα πριν δεν είμαστε εναντίον του να έχουμε ένα αγωγό μέσω Τουρκίας. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η πιο φτηνή επιλογή, αλλά πριν αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουμε επίλυση του Κυπριακού. Γι’ αυτό επιμένουμε πως αν έχουμε μια λύση που θα είναι επωφελής για τους E/κ και Τ/κ θα είναι παράλληλα επωφελής και για την Τουρκία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top