ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Στην κορύφωσή του ο ιός της γρίππης Α΄ - Δηλώσεις Μαρίας Κολιού

ΚΥΠΡΟΣ: Στην κορύφωσή του ο ιός της γρίππης Α΄ - Δηλώσεις Μαρίας Κολιού

Ολόκληρη την Κύπρο φαίνεται να έχει επηρεάσει ο ιός της γρίπης Α’ με επιδημίες να εξαπλώνονται σε όλες τις ηλικίες.  

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Είναι ενδεικτικό ότι αυτή την περίοδο σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες που εξασφαλίσαμε παιδίατροι έχουν κληθεί να εξετάσουν μεγάλο αριθμό παιδιών που παρουσιάζουν συμπτώματα του εν λόγω ιού, ενώ είναι ενδεικτό πως καταγράφονται πολλές απουσίες μαθητών -κυρίως στην Δημοτική Εκπαίδευση.

Επιπλέον, αυτή είναι η περίοδος στην οποία η γρίππη Α΄ παρουσιάζει έξαρση.

Πάντως, φαίνεται να είμαστε πιο έτοιμη πλέον να αντιμετωπίσουμε τον εν λόγω ιό, καθώς φέτος δεν έχουμε ασθενείς οι οποίοι να έχουν νοσήσει πολύ σοβαρά.

To ThemaOnline επικοινώνησε με την επιδημιολόγο και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μαρία Κολιού, η οποία μας ανέφερε τι πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι που θα προσβληθούν από τον ιό της γρίπης Α’ και τι μπορούν να κάνουν για να το αποφύγουν.   

Σύμφωνα με την κ. Κολιού η γρίπη Α’ δεν είναι τόσο ανησυχητική φέτος, όσο πέρυσι καθώς όπως μας είπε την περασμένη χρονιά είχαμε τέσσερις θανάτους από αυτό τον ιό.

Όπως μας ανέφερε, είναι η περίοδος που η γρίπη Α’ βρίσκεται στην κορύφωσή της, καθώς κάθε χρόνο Ιανουάριο με Φεβρουάριο εμφανίζονται τα πιο πολλά κρούσματα.

Οι πιο κρίσιμες μέρες του ιού της γρίπης Α’ είναι οι πρώτες τρεις σύμφωνα με την κ. Κολιού, καθώς οι ασθενείς δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι ενώ όσοι το αντιμετωπίσουν, μετά την τέταρτη μέρα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους.  

Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει όσους αισθάνονται αδιαθεσίες να επισκεφθούν άμεσα τον γιατρό.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top