ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Στους 13 οι νεκροί από τη γρίπη - Ένα 4χρόνο παιδί ανάμεσα τους

ΕΛΛΑΔΑ: Στους 13 οι νεκροί από τη γρίπη - Ένα 4χρόνο παιδί ανάμεσα τους

Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα.

 

Δεκατρείς στο σύνολο οι απώλειες από επιπλοκές της γρίπης. Από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2020 καταγράφηκαν 59 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. 


Εικοσιπέντε άτομα μόνο από το σύνολο των ασθενών είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα ανεμβολίαστο τετράχρονο παιδί με πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα που είχε χειρουργηθεί για καρδιοπάθεια.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας εξέδωσε την Πέμπτη (23/1) εγκύκλιο με οδηγίες για τα σχολεία και πώς θα πρέπει να χειρίζονται τα περιστατικά γρίπης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή (24/1) τα σχολεία σε Καλάβρυτα και Σκεπαστό.

Ιδια απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Σαμοθράκης, όπου έμειναν κλειστά  το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Χώρας και Λακκώματος.

Έως τις 27 Ιανουαρίου θα είναι κλειστός ο παιδικός σταθμός του νησιού.

ΑΠΟ: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top