Συλλούρης: Mέρα ευθύνης η Παγκόσμια Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Συλλούρης: Mέρα ευθύνης η Παγκόσμια Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Μέρα ευθύνης και επέτειο που επαναφέρει μνήμες από τις πιο μελανές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας, χαρακτήρισε την 27η Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι έχουμε χρέος να διδαχθούμε από τη θυσία των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ώστε να μην αναβιώσει ποτέ ξανά όμοιος εξευτελισμός του ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανέφερε ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει από το 2005 την 27η Ιανουαρίου Μέρα Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ημέρα απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

"Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά με απόλυτο σεβασμό τη φετινή 75η επέτειο και τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καθώς και τους επιζώντες ενός ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας", ανέφερε.

Στην Ολομέλεια με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς παρέστη η Πρέσβης της Πολωνίας Irena Lichnerowicz-Augustyn και η αναπληρώτρια Επικεφαλής της Πρεσβείας του Ισραήλ Noga Caspi.

Μετά την αναφορά τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Ιδού η Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Ενίσχυση σε ασφάλεια, αντιτρομοκρατία και θαλάσσια συνεργασία

Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων συμφώνησαν οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ κατά την δέκατη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής

BEST OF TOTHEMAONLINE