ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Λάρνακας - Η απάντηση του για τα νεκρά Φλαμίγκο: 'Κάθε χρόνο πεθαίνουν για τους ίδιους λόγους'

Δήμαρχος Λάρνακας - Η απάντηση του για τα νεκρά Φλαμίγκο: 'Κάθε χρόνο πεθαίνουν για τους ίδιους λόγους'

Απο το πρωί του Σαββάτου (25/1) οι εικόνες απο τα νεκρά φλαμίγκο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο Δήμαρχος Λάρνακας, δίνει την δική του απάντηση για όσα έγιναν στην Αλική Λάρνακας.

 

Για ακόμα μια φορά βρίσκονται νεκρά Φλαμίγκο στην Αλική Λάρνακας και το θεάμα αυτό εχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, τόσο απο πολίτες, οικολόγους αλλά και τα αρμόδια τμήματα. Η γνωμάτευση έδειξε οτι τα Φλαμίγκο πέθαναν απο το κρύο και τα σκάγια.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός. Μέσα απο τα κοινωνικά Δίκτυα δίνει την δική του απάντηση αναφερόμενος πως κάθε χρόνο φλαμίγκο πεθαίνουν για τους ίδιους λόγους , τόνίζοντας πως ως Δήμος θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αν υπάρχει ανάγκη επιπρόσθετου καθαρισμόυ της Αλυκής.

Οπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η Αλική Λάρνακας έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή Ramsar (Σύμβαση για την προστασία των Υγροβιοτόπων) και Natura 2000 (Οδηγίες της Φύσης 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ) και αποτελεί σημαντικό βιότοπο για την άγρια ζωή κυρίως για τα υδρόβια πτηνά. 

 

Στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανεφερε " Έχω επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Θήρας κ. Παντελή Χατζηγέρου και μου έχει αναφέρει ότι έχουν ανευρεθεί περίπου 20 νεκρά φλαμίνγκο".

Συνέχισε αναφέροντας οτι "Ο λόγος, όπως μου έχει αναφέρει, είναι ότι τα πουλιά αυτά, είτε από υπολείμματα σκαγιών από το παλιό σκοπευτήριο, είτε από σκάγια που βρισκόταν στις Λίμνες, σε συνδυασμό μάλιστα με το υπερβολικό κρύο που επικρατούσε τις δύο τελευταίες νύκτες δυστυχώς δεν έχουν αντέξει!

Σημειώνουμε επισης ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται κοντά μας γύρω στα 9,000 φλαμίνγκο στις Αλυκες της πόλης μας"

Στη συνέχεια ο κ.Βύρας πρόσθεσε οτι "Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρός αριθμός φλαμίνγκο από τις χιλιάδες που επισκέπτονται την Αλυκή της Λάρνακας κάθε χρόνο πεθαίνουν για τους ίδιους λόγους.Όπως έχει αναφερθεί από τους αρμόδιους, όταν πριν αρκετά χρόνια είχε μετακινηθεί το σκοπευτήριο από την Αλυκή έχει γίνει μεγάλος καθαρισμός της Αλυκής από τα σκάγια."

Τέλος , κατέληξε τονίζοντας πως "Ως Δήμος θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει ανάγκη επιπρόσθετου καθαρισμόυ της Αλυκής από τα σκάγια έτσι ώστε ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός νεκρών φλαμίνγκο κάθε χρόνο να αποφεύγεται."

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top