ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Πλωτό φράγμα μέσα στην θάλασσα 2.700 μέτρων για αναχαίτιση των προσφυγικών ροών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Πλωτό φράγμα μέσα στην θάλασσα 2.700 μέτρων για αναχαίτιση των προσφυγικών ροών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευαστεί πλωτό φράγμα στο Αιγαίο με σκοπό τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, την Πέμπτη 30/01.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι εντός των ημερών θα γίνει προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων σε περιοχή της Αττικής και αν τα αποτελέσματα κριθούν ικανοποιητικά, τότε θα προχωρήσει η κατασκευή στο Αιγαίο. Το αρχικό πλάνο προβλέπει ότι το πλωτό φράγμα θα είναι μήκους 2700 μέτρων.

Μάλιστα, την Πέμπτη 30/01, ανακοινώθηκε και ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια του πλωτού προστατευτικού συστήματος.

Την εφαρμογή των πλωτών εμποδίων στο Αιγαίο με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών επιβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε.

Αυτά τα πλωτά συστήματα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να μπορούν να φωτοσημαίνονται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων η οποία ορίζει την απαιτούμενη απόσταση φράγματος /φωτοσήμανσης και να καλύπτουν τις προδιαγραφές φωτοσήμανσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συστήματος, δηλαδή, φανός φωτοσήμανσης πάνω από 1,5μ ύψος, κίτρινου χρώματος, με 30-40 αναλαμπές ανά λεπτό κτλ. Εναλλακτικά δύναται η τοποθέτηση φανών φωτοσήμανσης, σε χαμηλότερο ύψος και επάνω στο φράγμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top