ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΛΑΘΗ και… ΘΕΤΙΚΟ της πράξης για Γουίλερ

ΛΑΘΗ και… ΘΕΤΙΚΟ της πράξης για Γουίλερ

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (31-01-2020) που διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Χρίστος Γουίλερ θα έχει νέα ομάδα τον ΑΠΟΕΛ, δίνουν και παίρνουν σχόλια και όχι μόνο παντού, για το εάν σωστά έπραξε η ΑΕΛ και έδωσε τον παίκτη ή εάν θα μπορούσε να τον κρατήσει.

Εξαρτάται, φυσικά, κάτω από τον δικό του φακό ο καθένας πως το βλέπει το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι γεγονός, πάντως, πως η στιγμή που έγινε η πράξη ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ-Γουίλερ δεν ήταν και η καταλληλότερη.  Από το περασμένο καλοκαίρι είχε προκύψει το συγκεκριμένο θέμα, ο Γουίλερ να μετακομίσει από τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού σε αυτούς της Λευκωσίας, αλλά κάπου πήγε να… κοπάσει με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων αυτής της σεζόν.

Σωστά μεσολάβησε τον Φεβρουάριο του 2019 η διοίκηση Ανδρέα Σοφοκλέους και ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Χρίστο Γουίλερ μέχρι το 2022.  Ο ηγέτης της ΑΕΛ το έλεγε συνεχώς και στο δικό του περιβάλλον, ότι πίστευε αρκετά στις δυνατότητες και αγωνιστική κλάση του Γουίλερ, του είχε ιδιαίτερη αδυναμία και τον είχε χαρακτηρίσει κιόλας ως ένα περιουσιακό στοιχείο της Λεμεσιανής ομάδας.

Το φλερτ του καλοκαιριού δεν καρποφόρησε, αλλά έγινε το «deal» τώρα τον Ιανουάριο του 2020 με ένα σεβαστό ποσό να παίρνει η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ.

Όποιο ποσό και να πήρε η ΑΕΛ, καλό ή για κάποιους μη ικανοποιητικό, εμείς λέμε ότι η στιγμή που έγινε η πράξη δεν ήταν η σωστή, μιας και ήταν λίγες ώρες πριν από ένα Λεμεσιανό ντέρμπι, που ξέρει ο καθένας που ζει και βιώνει στη Λεμεσό, είτε με παρουσία είτε μη των οργανωμένων φιλάθλων των δύο ομάδων, τι σημαίνει να κοντράρονται οι δύο ομάδες της συμπρωτεύουσας.

Επίσης, πέρα του Ανδρέα Αβραάμ, ο οποίος δείχνει εδώ και χρόνια να μπορεί περισσότερο στη θέση του αριστερού εξτρέμ, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος έμπειρος, «ψημένος» αριστερός ακραίος αμυντικός στο ρόστερ της ΑΕΛ.  Δηλαδή, αποδυνάμωση της ομάδας, μιας και δεν υπήρχε έτοιμη λύση για να ‘ρθει άλλος παίκτης, καθώς και να παραχωρείς έναν διεθνή ποδοσφαιριστή με πολλά χρόνια μπροστά του ακόμη, σε μία άλλη μεγάλη Κυπριακή ομάδα.

Θα μπορούσε, κάλλιστα, να έμενε ο Γουίλερ μέχρι και το καλοκαίρι του 2020, μιας και ο ίδιος ο μάνατζερ του, Δημήτρης Μασιάς, πρόσφατα αποκάλυψε ότι τον παίκτη γλυκοκοιτάζουν ομάδες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα από Πολωνία μεριά.  Εάν συνέχιζε ο Γουίλερ στις ίδιες υψηλές… πτήσεις απόδοσης, τότε και ο παίκτης, αλλά και η ΑΕΛ, θα ήταν πιθανότατα πιο κερδισμένη σε μία μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή το παλεύει και για είσοδο στην πρώτη εξάδα, ενώ είναι και στα προημιτελικά του κυπέλλου, αλλά χάνει ένα υπερπολύτιμο «εργαλείο» της για τη συνέχεια.

Το θετικό της μεταγραφής Γουίλερ, είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ θα πάρει χρήμα με τη διοίκηση Ανδρέα Σοφοκλέους με το ποσό που θα πάρει να πληρώσει τους μισθούς που οφείλει στο έμμισθο μηχανισμό της, προσωπικό εταιρείας, τεχνικό επιτελείο και παίκτες.

Για τον παίκτη το θετικό είναι ότι συνεχίζει την καριέρα του σε μία άλλη μεγάλη ομάδα, η οποία κυνηγά αυτή τη σεζόν το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενώ είναι και στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αυτόν τον μήνα (Φεβρουάριο) είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες με τη Βασιλεία.

Διαβάστε επίσης: 

Έντονη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για… Γουίλερ: «Προκλητική – Αδιανόητο…» – Τι ζητά ο Συ.Φ.ΑΕΛ από διοίκηση

Έτσι είδαμε την ΑΠΟΦΑΣΗ του Σόφο να ΠΟΥΛΗΣΕΙ τον Γουίλερ…

Η ΣΤΑΣΗ Γουίλερ… ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πως την… ΕΙΔΑΝ οι ΑΕΛίστες και οι ΑΠΟΕΛίστες την ΠΡΑΞΗ για Γουίλερ

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ για την παραχώρηση Γουίλερ

Ανακοίνωσε την απόκτηση Γουίλερ – Μέχρι πότε το συμβόλαιο, πήρε και τη νέα του φανέλα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μόνο με CASH κλείνει η ΠΡΑΞΗ για Γουίλερ!

Γίνεται… Λευκωσιάτης ο Γουίλερ – Πως έχει το σκηνικό για ολοκλήρωση της… πράξης

Υπάρχει περίπτωση να κλείσει το DEAL τον Γενάρη!

Ψήνεται «ΤΡΑΜΠΑ» Γουίλερ – Μακρή! Τι ΕΜΑΘΕ ο Αιχμηρός…

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top