ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Παπαδάκης και κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις δεσπόζουν στον Κυπριακό Τύπο

Ο Παπαδάκης και κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις δεσπόζουν στον Κυπριακό Τύπο

Το σχέδιο απόσυρσης οχημάτων, οι κυρώσεις κατά φυσικών προσώπων για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ και οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, είναι κάποια από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Λευκωσίας, οι καταγγελίες κρατών μελών για εικονικούς γάμους και η νομοθετική ρύθμιση για μίνιμουμ όρους απασχόλησης στην οικοδομική βιομηχανία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στα δύο η ΕΔΕΚ!» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης κατηγορείται ότι συνειδητά, με ενέργειες και πράξεις του, στοχεύει στη διάλυση/ καταστροφή της ΕΔΕΚ,  όπως γράφει, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο διαγραφής του. Επίσης, γράφει ότι ξαναρχίζουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ακόμη η εφημερία αναφέρει ότι στην Κύπρο καταγράφονται οι λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, σύμφωνα με τη Eurostat.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Κύπριοι στην πρίζα για ηλεκτρικό όχημα» και γράφει ότι όσες σχεδόν αιτήσεις μπορεί να εξυπηρετήσει δέχτηκε χθες το Υπουργείο Μεταφορών τις πρώτες πέντε ώρες που άνοιξε το σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων και προώθησης του ηλεκτρικού. Αλλού γράφει ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ). Επίσης, λέει ότι βιομηχανία εικονικών γάμων γυναικών με υπηκόους από ασιατικές και αφρικανικές χώρες έχουν καταγγείλει  στο Υπουργείο Εξωτερικών Ρουμανία και Πορτογαλία.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έβαλαν ονόματα στη λίστα» γράφει στο κύριο θέμα του ότι το πρώτο βήμα έγινε και η αρμόδια ομάδα εργασίας Relex της ΕΕ ενέκρινε χθες καταρχάς την τοποθέτηση στη λίστα κυρώσεων «δύο υψηλόβαθμων επιχειρησιακών στελεχών» τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης γράφει για μέτρα και ελέγχους για κορωνοϊό σε οδοφράγματα και αεροδρόμια. Γράφει επίσης για καταγγελίες δύο χωρών για εικονικούς γάμους.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Κάνουν πλάτες σε παράνομους εργοδότες» και γράφει ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ επιχειρούν να τινάξουν στον αέρα την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρητών, η οποία συστάθηκε με σκοπό την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και την προστασία των εργαζομένων από τις παράνομες επιθέσεις των εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Αλλού αναφέρει ότι προς ψήφιση οδεύει η νομοθετική ρύθμιση, η οποία καθορίζει μίνιμουμ όρους απασχόλησης στην οικοδομική βιομηχανία. Ακόμη, γράφει για «χαστούκι» Επιτρόπου Παιδιού στους δύο λυκειάρχες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Το κράτος θεωρεί το θέμα τους ιδιωτικού αεροσκάφους λήξαν» και γράφει ότι η Κυβέρνηση ανέφερε την Τρίτη ότι θεωρεί το θέμα της χρήσης ιδιωτικού αεροπλάνου από τον Πρόεδρο λήξαν, ενώ η αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά απαντήσεις για τη σχέση του Προέδρου με τον Σαουδάραβα ιδιοκτήτη αεροσκάφους, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει ότι τον είχε συναντήσει πριν την ημερομηνία που επικαλέστηκε ο Εκπρόσωπος. Επίσης αναφέρεται στην αφαίρεση άδειας οδήγησης ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε νάρκοτεστ. Αλλού, λέει ότι οι παράτυποι μετανάστες ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Europol.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο στο πρωτοσέλιδό «Μετοχικό μπρα ντε φερ στις τράπεζες» γράφει στο κύριο θέμα της ότι αλλαγές παρατηρούνται στα μετοχικά κεφάλαια των κυπριακών τραπεζών, καθώς στην Τράπεζα Κύπρου κτίζουν θέση ξένα επενδυτικά ταμεία και εταιρείες, ενώ στην Ελληνική μπαίνει ακόμη περισσότερο κυπριακό στοιχείο. Επίσης, γράφει για καμπανάκι ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα. Λέει ακόμη ότι ενεργειακές συνεργασίες προωθούν οι Αμερικανοί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top