ΔΙΕΘΝΗ

Προθεσμία στον Άσαντ να υποχωρήσει εντός Φεβρουαρίου στο Ίντλιμπ έδωσε ο Ερντογάν

Προθεσμία στον Άσαντ να υποχωρήσει εντός Φεβρουαρίου στο Ίντλιμπ έδωσε ο Ερντογάν

Η επίθεση που έγινε την Δευτέρα 03/02 εναντίον των στρατιωτών μας, για την Τουρκία αποτελεί μια νέα εποχή στη Συρία, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν όλα με τον ίδιο τρόπο εκεί που έχει χυθεί αίμα Τούρκων στρατιωτών”, ανέφερε. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο όποιος λέει ‘τί δουλειά έχει η Τουρκία στη Συρία;’, ή γκάφα κάνει ή εκούσια είναι εχθρός αυτού του λαού”. “Το ίδιο ισχύει και για την Αφρική, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα τη Λιβύη”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε ότι ο αριθμός εκείνων που πέρασαν από το Ίντλιμπ σε περιοχές υπό τουρκικό έλεγχο πλησίασε το ένα εκατομμύριο. “Κανένας δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει τέτοιο βάρος στους ώμους μας. Διορθώνοντάς το αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε τους ανθρώπους του Ίντλιμπ να ζήσουν στα σπίτια τους. Από εδώ και μπρος δεν θα κλείσουμε τα μάτια στις παραβιάσεις συμφωνιών”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως δύο από τα 12 τουρκικά παρατηρητήρια στο Ίντλιμπ έχουν μείνει πίσω από τη γραμμή του καθεστώτος Άσαντ. “Αν δεν υποχωρήσουν τον Φεβρουάριο η Τουρκία θα αναγκαστεί αυτή τη δουλειά να την κάνει η ίδια”, είπε ο  Ερντογάν. “Όπως το καθεστώς (Άσαντ) επιτίθεται ακόμη και για την παραμικρή παραβίαση, από δω και πέρα θα υπάρχει η ίδια απάντηση για τις παραβιάσεις του καθεστώτος”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι “σε κάθε επίθεση εναντίον του στρατού μας θα απαντάμε ανάλογα”.

Για τις σχέσεις με τη Συρία, ο Ερντογάν είπε ότι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση της φιλίας τους με τη Ρωσία. “Η μόνη προσδοκία μας από τη Ρωσία είναι να καταλάβει καλύτερα την ευαισθησία μας στη Συρία”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι χθες βράδυ είχα μια περιεκτική συνομιλία με Πούτιν και ότι θα συναντηθούν ξανά. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν ποιά βήματα θα κάνουν για τη Λιβύη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top