ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Οργή για την οδό «Ινσταμπούλ» σε κεντρικό δρόμο της πόλης – VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Οργή για την οδό «Ινσταμπούλ» σε κεντρικό δρόμο της πόλης – VIDEO&ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαστάσεις παίρνει το συμβάν, κατά το οποίο μια οδός λίγο πιο πάνω από τον παραλιακό δρόμο των φοινικούδων στην Λάρνακα, ονομαστικέ ως «Ινσταμπούλ», αντί της ελληνικής ονομασίας, δηλαδή Κωνσταντινούπολη.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή 

Το συμβάν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί χρήστες κάκισαν την ενέργεια να τοποθετηθεί ταμπέλα με αυτή την ονομασία.

Πολλοί από τους χρήστες εξέφρασαν την οργή τους, όχι μόνο για την συγκεκριμένη οδό, αλλά και για άλλες οδούς της Λάρνακας, οι οποίες φέρουν ονόματα Τούρκων επιφανών προσώπων.

Για το συμβάν, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ε.ΛΑ.Μ, και Δημοτικής Σύμβουλος Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου, αναφέροντας πως, «το 2013 σε μία συμβολική κίνηση το Κίνημά μας προχώρησε στην αφαίρεση οδών που φέρουν τουρκικά ονόματα και τις παρέδωσε στο τότε Δήμαρχο Λάρνακας».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για την οδό "Ιστανμπούλ" (ή αλλιώς οδός της ντροπής) στη Λάρνακα οφείλουμε, ως ΕΛΑΜ, να παρουσιάσουμε τη θέση μας και να αναφέρουμε τις κινήσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει.

Το 2013 σε μία συμβολική κίνηση το Κίνημά μας προχώρησε στην αφαίρεση οδών που φέρουν τουρκικά ονόματα και τις παρέδωσε στο τότε Δήμαρχο Λάρνακας.

Με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος απέστειλα στο Δήμαρχο Λάρνακας επιστολή για το ζήτημα, με πλήρες αιτιολογικό.

Η απάντηση ήταν ότι αποκλειστικά υπεύθυνο για το ζήτημα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει ως πολιτική την μη αλλαγή οδών στα τούρκικα.

Μετά την ανακίνηση του θέματος θα ζητήσουμε νομική γνωμάτευση για την μετονομασία της οδού, εφ` όσον αποκτήσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Κίνημα θεωρούμε πως η ύπαρξη οδών με τούρκικα ονόματα προσβάλλει τη μνήμη χιλιάδων συμπατριωτών μας που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους κατακτητές στη προσπάθεια τους να διατηρήσουν την Κύπρο Ελληνική.

Προσβάλλει βάναυσα τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από τα σπίτια τους λόγω των εισβολέων. Την ίδια στιγμή που στα κατεχόμενα εδάφη μας οι εκκλησίες μετατράπηκαν σε στάβλους και οι τάφοι των προγόνων μας καταστράφηκαν.

 

Σχόλια χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το συμβάν:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top