ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα νίκη για να πατήσει ΚΟΡΥΦΗ θέλει η Ομόνοια, για την υπέρβαση στο ΓΣΠ ο Εθνικός

Νέα νίκη για να πατήσει ΚΟΡΥΦΗ θέλει η Ομόνοια, για την υπέρβαση στο ΓΣΠ ο Εθνικός

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη είναι αυτό που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (09/02, 16:00) στο ΓΣΠ, αφού η 2η στη βαθμολογία Ομόνοια θα υποδεχθεί τον προτελευταίο Εθνικό στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta Α΄ Κατηγορίας.

Οι «πράσινοι» οι οποίοι είναι σε εξαιρετική φόρμα, θέλουν το τρίποντο για να… ξετυλίξουν το «δώρο» του Ολυμπιακού που κέρδισε την Ανόρθωση, ούτως ώστε να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως η ομάδα της Άχνας «καίγεται» για βαθμούς και θα επιδιώξει να τους κάνει… «χαλάστρα» για ίδιον όφελος.

Μετά το… «φρεσκάρισμα» της αρχικής ενδεκάδας στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τη Δόξα μεσοβδόμαδα, ο Χένινγκ Μπεργκ αναμένεται να παρατάξει τα «βαριά χαρτιά» της Ομόνοιας, επιδιώκοντας μία ακόμα νίκη, ει δυνατόν και με καλή εμφάνιση, για να αποζημιώσει εις διπλούν τους χιλιάδες Ομονοιάτες που αναμένεται να αποτελέσουν εκ νέου τον 12ο παίκτη της Λευκωσιάτικης ομάδας.

Ο Νορβηγός τεχνικός επίστησε την προσοχή στους παίκτες του, για να αντιμετωπίσουν τον αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, τονίζοντας τους μεταξύ άλλων, ότι ο Εθνικός είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα ειδικά στην κόντρα επίθεση και πως η βαθμολογική της θέση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές της δυνατότητες.

Η προετοιμασία της Ομόνοιας ολοκληρώθηκε το Σάββατο (08/02) και μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης, ο Μπεργκ ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριέλαβε τους ακόλουθους 20 ποδοσφαιριστές:

Κοστέλ Παντιλιμόν, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Κριστιάν Μανρίκε, Μίχαελ Λούφτνερ, Μίκου Φεντόρ, Βίτορ Γκόμες, Νταβίντ Ακιντόλα, Έρικ Μποτεάκ, Τόμας Χούμποτσαν, Γιόρντι Γκόμεθ, Γιαν Λέτσιακς, Μίκαελ Ορτέγα, Μαρίνος Τζιωνής, Άνταμ Λανγκ, Ματ Νταρμπισάιαρ, Μάριος Στυλιανού, Ιωάννης Κούσουλος, Χάρης Μαυρίας, Τιάγκο Φερέιρα, Ανδρόνικος Κακουλλής.

Εκτός έμειναν οι οι Ουζόχο (τραυματίας), Παναγή (τραυματίας), Φαμπιάνο (τραυματίας), Χαραλάμπους, Παναγιώτου, Νικολάου και Λοΐζου.

Στον αντίποδα, ο Εθνικός, παρά το πολύ καλό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, βρίσκεται πλέον κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρεί κανένα παιχνίδι «χαμένο από χέρι».

Είναι υποχρεωμένος να παλεύει κάθε ματς για το βαθμολογικό κέρδος, όπως έκανε για παράδειγμα απέναντι στον Απόλλωνα πριν από δύο αγωνιστικές και το ίδιο αναμένεται να πράξει και κόντρα στην Ομόνοια.

Η ψυχολογία στην Αχνιώτικη ομάδα σίγουρα δεν είναι καλή μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Πάφο FC, όμως στο Δασάκι γύρισαν σελίδα, ανασυντάχθηκαν και εμφανίζονται αποφασισμένοι να δώσουν τη «μάχη» τους στο ΓΣΠ, διεκδικώντας με πίστη και αυτοπεποίθηση ότι καλύτερο μπορούν.

Ο Ντιν Κλάφουριτς κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Λαμπάν και αναμένεται να δώσει έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι, προσπαθώντας να «εξουδετερώσει» τα ατού της Ομόνοιας.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα προβεί σε ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, στην προσπάθεια του να διορθώσει τα… κακώς κείμενα του αγώνα με την Πάφο FC, ειδικά στα μετόπισθεν.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top