ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το χαμόγελο… χιλίων λέξεων του αγγελουδιού κατά το πενθήμερο ταξίδι της κας Γιαννάκκη σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Γερμανίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το χαμόγελο… χιλίων λέξεων του αγγελουδιού κατά το πενθήμερο ταξίδι της κας Γιαννάκκη σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Γερμανίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αν μας έλεγαν να επιλέξουμε μια εικόνα για να αποδώσουμε την ουσία του 5ήμερου ταξιδιού της Γενικής Διευθύντριας του υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη στη Γερμανία, θα καταλήγαμε ανεπιφύλακτα στην φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το θέμα.

Φωτογραφία με σημασία και συμβολικό χαρακτήρα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις…

Απεικονίζει ένα κοριτσάκι που εδώ και οκτώ μήνες υποβάλλεται σε θεραπεία και δίνει τον δικό του αγώνα με τη στήριξη της Πολιτείας σε ιατρικό κέντρο της Γερμανίας.

Η κα Γιαννάκη στο πλαίσιο του ταξιδιού της με στόχο τη διασφάλιση της συνεργασίας για παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους Κύπριους πολίτες, επισκέφτηκε το αγγελούδι και εισέπραξε ένα χαμόγελο με τη δική του σημασία.


Συμπτωματικά την ημέρα της επίσκεψης της κας Γιαννάκη το κοριτσάκι είχε τα γενέθλιά του με τη Γενική Διευθύντρια να της δωρίζει μια κούκλα.

«Ιεραποστολή» με μεγάλη σημασία
Κατά το 5ήμερο ταξίδι της κας Γιαννάκη στη Γερμανία με τη συνοδεία του Διοικητικού Λειτουργού στον Τομέα Επιδοτούμενων Ασθενών Ανδρέα Χρίστου, η Γενική Διευθύντρια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τις διευθυντικές ομάδες των Νοσοκομείων που επισκέφτηκε και να ανταλλάξει απόψεις για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης ιατρικών λειτουργών, ιδιαίτερα στον τομέα των συγγενών Καρδιοπαθειών εφήβων στο Medizinische Hoochschulle Hannover.

Οι συμφωνίες με τα ιατρικά κέντρα που επισκέφτηκε η κα Γιαννάκη
Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ένα ταξίδι κατά το οποίο η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου όχι μόνο είχε την ευκαιρία να βελτιώσει και να αναπτύξει τις υφιστάμενες συνεργασίες με ιατρικά πανεπιστημιακά κέντρα της Γερμανίας, αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς είναι πλέον οι συνθήκες για τους Κύπριους ασθενείς, αλλά και τους συνοδούς τους.

Η κα Γιαννάκη βρέθηκε σε τουλάχιστον σε πέντε ιατρικά κέντρα: Στο νοσοκομείο Frankfurt Oder (αποστέλλονται ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα, ενώ γίνονται μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, αλλά και μεταμοσχεύσεις για άτομα που έχουν θαλασσαιμία), στο νοσοκομείο Helios Kiniken Hildesheim (ασθενείς με ορθοπεδικά, γυναικολογικά, νεφρολογικά και ηπατολογικά προβλήματα), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charite Berlin (ιατρικό κέντρο διεθνούς φήμης, καθώς και κέντρο αριστείας κι αναφοράς για πολλές παθήσεις), στο νοσοκομείο Helios Berlin Buch (εξειδικευμένο κέντρο σαρκωμάτων) και στο νοσοκομείο Sana Kliniken AG (καλύπτει ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών, ενώ εξειδικεύεται στην ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική, καρδιολογία, νευρολογία/νευροχειρουργική).

Συνοδοί
Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των συμφωνιών του Υπουργείου Υγείας με τα εν λόγω νοσηλευτήρια και κλινικές, έχουν βελτιωθεί και οι συνθήκες για τους συνοδούς των ασθενών που νοσηλεύονται για μακρά περίοδο. Ενδεικτικά σημειώνουμε πως στο Frankfurt Oder έχουν αυξηθεί οι ξενώνες του νοσοκομείου από δυο σε πέντε. Εκεί οι συνοδοί των ασθενών μπορούν να διαμένουν δωρεάν, ενώ τους προσφέρεται και σίτιση.

Σ΄ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Γενική Διευθύντρια επισκέφτηκε και τον ξενώνα Ronald MacDonald, στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά που μεταμοσχεύονται στο Charite Hospital αλλά και οι συνοδοί τους.

Συμφωνίες βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 883/2004 με S2 και εξοικονόμηση
Η κα Γιαννάκη υπέγραψε και συμφωνίες συνεργασίας με το Νοσοκομείο στο Hidesheim και το Franfurt Oder, το νοσοκομείο Universitatsklinikum Gieben und Marburg GmbH για πρωτόνια και είχε συνομιλίες με το Sana Kiliken και Hleios Berlin Buch για συνλέχιση της συνεργασίας όπως αυτή προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 883/2004 με S2 για τον συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και για την παροχή διευκολύνσεων στους ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους σε ό,τι αφορά τη μεταφορά τους από και προς τα νοσοκομεία και την εξασφάλιση σε αυτούς κατάλληλων χώρων διαμονής.

Οι εν λόγω συμφωνίες, πέραν από τα σοβαρά οφέλη για τους Κύπριους ασθενείς, έχουν επιφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top